Najbolj gledani filmi v slovenskih kinih

V kinocentru Kolosej je v letošnjem letu največ gledalcev pritegnila biografska kriminalna drama Volk z Wall Streeta, v kinodvoranah Cineplexx se je na prvo mesto zavihtela komedija Butec in butec da.

V izolskem Art kinu Odeon je bil najbolj gledan film Abeceda
V izolskem Art kinu Odeon je bil najbolj gledan film Abeceda 

LJUBLJANA, IZOLA > Omenjeni zmagovalci v posameznih kinodvoranah se nanašajo na obdobje do sredine decembra, podrobnejši podatki o številu gledalcev na nacionalni ravni za leto 2014 pa bodo predvidoma na voljo šele proti koncu januarja.

V izolskem Art kinu Odeon, ki je vključen v slovensko Art kino mrežo, je bil najbolj gledan dokumentarec Abeceda, na drugo mesto se je zavihtel otroški film Božičkov vajenec in čarobna snežinka, na tretjem mestu pa je koprodukcijski film Zoran, moj nečak idiot. V izolskem kinu so tudi podrli nov rekord in dosegli za 50 odstotkov večji obisk kot lani. Do danes so zabeležili 14.570 gledalcev, lani 10.000.

V ljubljanskem Kinodvoru pa so gledalci največ zanimanja izkazali za film Grand Budapest hotel.

Kinodvorane v Koloseju so v tem letu do sredine decembra - po vrstnem redu do petega mesta - najbolj napolnili še družinska animirana pustolovščina Rio 2, komedija Sosedi, animirana pustolovščina Čebelica Maja in akcija Lucy.

Tudi v mestni kinodvorani Kinodvor, ki se ozira v nekomercialno filmsko produkcijo, se je animirana pustolovščina Kako izuriti svojega zmaja 2 uvrstila med pet najbolj gledanih filmov, natančneje na peto mesto. Prvo mesto po številu gledalcev v mestnem kinu je osvojil film Grand Budapest hotel, drugo Okus po ljubezni, tretje Poti in četrto mesto film Abeceda.

Nadaljevanje velike animirane uspešnice Rio, celovečerna risanka o Čebelici Maji in Volk z Wall Streeta, v katerem je nastopila tudi slovenska igralka Katarina Čas, so bili med petimi najbolj zaželenimi filmi tudi v Cineplexxu, čeprav v nekoliko drugačnem vrstnem redu: uvrstili so se na tretje, četrto oziroma peto mesto.

Drugo mesto največje gledanosti v Cineplexxu pa je zabeležilo drugo poglavje epske animirane trilogije Kako izuriti svojega zmaja 2.

STA, NR


Najbolj brano