Nadaljevanje Kluba golih pesti v stripu

Chuck Palahniuk, avtor knjižne predloge, po kateri je nastala istoimenska filmska uspešnica Klub golih pesti, je potrdil izdajo drugega dela romana. Klub golih pesti 2 bo v seriji desetih stripov izdalo stripovsko podjetje Dark Horse Comics. Nadaljevanje bo izšlo maja prihodnje leto, poroča britanski časnik BBC.

Brad Pitt in Edward Norton v filmski različici Kluba golih pesti
Brad Pitt in Edward Norton v filmski različici Kluba golih pesti 

LONDON > Zgodba o razcepljeni osebnosti se nadaljuje desetletje po zaključku prvega dela, ko se neimenovani protagonist romana zave, da je njegov manipulativen in agresiven spremljevalec Tyler Durden pravzaprav on sam. V nadaljevanju je glavni lik poročen s prevarantko Marlo Singer, s katero imata devetletnega sina Juniorja.

Bralci bodo v drugem delu romana spoznali tudi resničen Durdenov izvor. Ta lik je bil prisoten že stoletja in ni zgolj rezultat psihološke motnje, ki jo je razvil glavni lik romana, je povedal Palahniuk. Nadaljevanje bodo izdali v stripu, ker risani način pripovedi bolje ustreza "kompleksnosti zgodbe" in je primernejši za upovedovanje njenih "absurdno komičnih trenutkov", je še dodal avtor.

Film Klub golih pesti iz leta 1999 je po oceni Breta E. Ellisa"osupljiva apokaliptična komedija groze in suspenza". V filmu je neimenovanega pripovedovalca zgodbe odigral Edward Norton, kot njegov alter ego je nastopil Brad Pitt, Marlo Singer pa je upodobila Helena Bonham Carter.

Film spominja na Šund režiserja Quentina Tarantina, vendar je zgodba o nenavadnem in samodestruktivnem begu posameznika iz spon ameriške družbene - urbane in potrošniške - stvarnosti bolj sugestivna in tudi mnogo bolj kruta.

STA


Najbolj brano