Na velika platna prihaja T2 Trainspotting

Nekaj dni pred uradnim začetkom distribucije filma T2 Trainspotting v Veliki Britaniji in nekaj tedni pred začetkom predvajanja v slovenskih kinih, je igralec Robert Carlyle razkril, da se s producenti že dogovarja za igranje v tretjem nadaljevanju kultnega filma. Tudi v novem filmu naj bi upodobil psihopatskega Begbieja.

Robert Carlyle je izdal nekatere skrivnosti ob premieri filma. Foto: Wikipedia/Robert Carlyle
Robert Carlyle je izdal nekatere skrivnosti ob premieri filma. Foto: Wikipedia/Robert Carlyle

LONDON > Kot je Robert Carlyle povedal ob premieri T2 Trainspotting v Edinburghu, se je s producenti dogovarjal, da bi nastopil tudi v tretjem delu filma, kar po njegovih besedah pomeni, “da mogoče še nismo videli konca Begbieja”, je igralčeve besede povzel britanski The Guardian. Drugi del filma temelji na nadaljevanju knjižne uspešnice Irvina Welsha iz leta 1993 Trainspotting z naslovom Porno (2002), v tretjem delu pa bodo po igralčevih predvidevanjih morda priredili Welshevo najnovejše, lani izšlo delo The Blade Artist. V tem je namreč Begbie predstavljen kot kipar, ki živi s svojo novo družino v Kaliforniji. Tokrat je Begbie prvič predstavljen še z drugih plati - zmožen je tudi drugih čustev, ne le besa, je poudaril Carlyle.

V drugem nadaljevanju filma režiserja Dannyja Boylea bo mogoče znova videti stare znance iz kultne mojstrovine o pasteh divjega življenja na robu. Po 20 letih se zdravljeni odvisnik Mark - alias Renton vrne na Škotsko, da bi se pobotal s prijateljema - prevarantom Danielom in preprostim Simonom. Čeprav se je od njihove nore mladosti veliko spremenilo, se kmalu ponovno znajdejo v igri nevarne zlorabe mamil, nepremišljene ljubezni in ekscesnega nasilja, izogibati pa se morajo tudi Begbieju, ki je pravkar prišel iz zapora.

V glavnih vlogah igrajo Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller in Carlyle. STA


Najbolj brano