Na dunajskem bralnem maratonu se morda oglasi tudi Dylan

Na dunajski ljudski univerzi Hietzing bo konec tedna potekal 30-urni bralni maraton v poklon letošnjemu nobelovcu Bobu Dylanu. Ta se bo dogodka morda udeležil, ker pa je izrazil željo po anonimnosti, organizatorji obiskovalce naprošajo, naj poskušajo posnemati njegov videz. Tako se bo lažje pomešal med množico oziroma skril svojo identiteto.

Na dunajski ljudski univerzi Hietzing bo konec tedna potekal 
30-urni bralni maraton v poklon letošnjemu nobelovcu Bobu 
Dylanu. Foto: Andraž Gombač
Na dunajski ljudski univerzi Hietzing bo konec tedna potekal 30-urni bralni maraton v poklon letošnjemu nobelovcu Bobu Dylanu. Foto: Andraž Gombač

DUNAJ > V petek in soboto bodo v okviru dunajskega knjižnega sejma Buch Wien, ki si je letos za eno izmed svojih tem izbral nobelovca Dylana, na univerzi Hietzing prebirali tako njegova besedila kot tista o njem.

Ker avtorjev opus v veliki meri zajema besedila pesmi, se bodo na maratonu najprej posvetili nemški izdaji njegove biografije in tako dobili vpogled v umetnikovo življenje. Nato bodo predstavljena njegova besedila v angleščini in nemščini skupaj z njihovo interpretacijo, so sporočili s predstavništva mesta Dunaj Eurocom PR.

Na bralni maraton je že prijavljenih okrog 60 bralcev, organizatorji pa jih pričakujejo okoli 90. Prijave še zbirajo. Z branjem v sklopih po 20 minut bodo začeli v petek ob 9. uri in zaključili v soboto ob 15. uri.

Udeležencem, ki bodo posnemali Dylanov videz, bo ljudska univerza podarila bon za izobraževanja na univerzi v višini 100 evrov. Eden izmed udeležencev pa bo prejel tudi paket zgoščenk The 1966 Live Recordings, ki bo izšel v petek.

STA


Najbolj brano