Na blejskem filmskem festivalu morda tudi Hillary Swank

Bled se bo sredi junija prelevil v pravo filmsko metropolo, saj bodo predvidoma na drugi BFF prišli svetovno znani igralci, kot so Armand Assante, Gary Busey, znan iz akcijskih filmov Predator in Smrtonosno orožje, ter "Batmanov sovražnik" Don The Dragon Wilson. Organizatorji pa so v stiku tudi z zvezdnicama Hillary Swank in Michele Rodriguez.

Organizatorji so v stiku tudi z zvezdnicama Hillary Swank (na 
fotografiji) in Michele Rodriguez.
Organizatorji so v stiku tudi z zvezdnicama Hillary Swank (na fotografiji) in Michele Rodriguez. 

BLED > Kot je povedala koordinatorica dogodkov na Bled Film Festivalu (BFF) Yasmine Bacinich, ki je pred leti organizirala obiska astronavtke Sunite Williams v Sloveniji, se pogovarjajo s številnimi zvezdniki, vendar imajo nekateri snemanja, zato dokončnih potrditev vseh povabljenih še ni.

Številni bi z veseljem prišli na Bled, saj jim je naš turistični biser zelo všeč, vendar smo morda bili nekoliko prepozni pri vabilih, zato bomo prihodnje leto že prej pohiteli, je priznala podjetnica z Gorenjske, ki že več let živi v ZDA.

Filmski festival na Bledu bo letos potekal med 16. in 20. junijem. Na njem bo mogoče videti osem igranih filmov, osem dokumentarnih filmov, dve predstavi na prostem in kratek mladinski film o vodi. Prav voda bo rdeča nit festivala, saj se festival uvršča med redke okoljske filmske festivale na svetu.

Voda bo povezala tudi festival in organizacijo water.org igralcev Matta Damona in Garrya Whitea, saj BFF in water.org letos tesno sodelujeta. V ta namen bo 21. junija organiziran golf turnir, izkupiček od turnirja pa bo namenjen ljudem, ki nimajo dostopa do čiste vode in sanitarij.

V sklopu festivala bodo tudi številni spremljevalni dogodki, med drugim trije intervjuji z razgledom, na katerih bo moč slišati pogovore s filmskimi zvezdam. Bosta pa Bled in festival v tem času gostila tudi že drugo zaporedno srečanje Evropske filmske akademije (EFA).

STA


Najbolj brano