Na Melodijah morja in sonca bo primorsko zastopalo kar nekaj izvajalcev

Znane so skladbe, ki bodo 8. julija v Portorožu tekmovale na 37. festivalu Melodije morja in sonca. Izmed 56 skladb, prispelih na razpis, jih je izborna komisija odbrala 14, ki se bodo potegovale za veliko nagrado festivala in štiri nagrade strokovne žirije.

Znane so skladbe, ki bodo 8. julija v Portorožu tekmovale na 
37. festivalu Melodije morja in sonca. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Znane so skladbe, ki bodo 8. julija v Portorožu tekmovale na 37. festivalu Melodije morja in sonca. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

PORTOROŽ > Izborna komisija v sestavi Slavko Ivančić, Lada Tancer, Mojca Menart, Blaž Maljevac in Gregor Stermecki je na festival uvrstila skladbe Mesto rož v izvedbi Aleksandra Novaka, Moj dan Anette, RuletaAnike Horvat, Za ljubezen sta potrebna dvaDaniela Rampreta in Andreje Čamernik, Vse tja do soncaEme Sladič, Potenza della musicaFrancesca Squarcie, Med namaGregorja Ravnika, Dober parIgorja Mikoliča in Moni Kovačič, Če te kdaj spustim iz rokIsaaca Palme, Moje očiKlepača in Gustinčiča, Tako, kot je, je pravPrifarskih muzikantov, Ob morju Roka in rokovnjačev, Poletje v izvedbiThe Woodlanders in Addio, amore mio v izvedbi Vivjana in Robert Vatovec Music Team.

Komisija je določila tudi tri rezervne skladbe: Trenutek v izvedbi Vesne, SonceAnje Istenič in Po stari cesti do Kopra glasbene skupine Aliens, so sporočili z RTV Slovenija.

Vrtni red nastopa bodo izvajalci izžrebali 18. maja v Avditoriju Portorož, kjer bodo na novinarski konferenci predstavili tudi priprave na letošnji festival.

Na samem dogodku bodo poleg velike nagrade Melodij morja in sonca podelili še nagrade strokovne žirije za glasbo, besedilo in izvedbo ter nagrado za obetavnega izvajalca oziroma avtorja, poimenovano po preminulem primorskem avtorju uspešnic, glasbeniku Danilu Kocjančiču.

STA


Najbolj brano