Na Dunaju za nas Maraaya

Letošnja Ema je predsinočnjim rekla zadnjo besedo: slovenske barve na 60. Evrosongu bo zastopal dvojec Maraaya s skladbo Here for you (Tukaj zate). Tako je odločil glas ljudstva, ki je v superfinalu izbiral med Šaltinko Rudija Bučarja en Figonov in skladbo Aleša Vovka Raaya.

Slovenijo bosta na 60. Evrosongu zastopala Maraaya: Aleš Vovk Raay in Marjetka Vovk.  Foto: STA
Slovenijo bosta na 60. Evrosongu zastopala Maraaya: Aleš Vovk Raay in Marjetka Vovk.  Foto: STA

LJUBLJANA > Aleš Vovk Raay bo na Evrosong odpotoval drugič zapored: lani se je kot soavtor in producent podpisal pod Spet/Round and Round, skladbo, s katero je Slovenijo na tekmovanju za pesem Evrovizije zastopala Tinkara Kovač. V zasedbi Maraaya, ki deluje od lanske jeseni, je Raay moči združil z življenjsko sopotnico Marjetko, s katero sta glasbeno kariero začela v zasedbi T-Angels. “Zmaga predstavlja pravi pristop, ki sva ga ubrala,” sta povedala po razglasitvi.

O zmagovalcu je odločilo telefonsko glasovanje: Here for you je prejela 7311, Šaltinka 5449.

“Marjetka in Raay sta velika poznavalca Evrosnoga, na Dunaju pa jima privoščim čimboljšo uvrstitev,” jima je zaželel Rudi Bučar in dodal, da si je sam uvrstitve v superfinale sicer želel, ni je pa pričakoval. “Emo, tako kot vse druge festivale, ki se jih udeležujem, dojemam kot možnost za predstavitev skladbe ter priložnost za druženje. Zame se velik in pomemben del festivala zgodi na hodnikih, ko se srečujem z drugimi glasbeniki, se družim, si izmenjujem mnenja, izkušnje,” pravi Rudi. Šaltinka bo tudi na njegovi novi plošči, dvojnem albumu Kon'c, ki pri založbi Celinka izide danes.

Ema 2015 je potekala v dveh krogih. Najprej se je predstavilo vseh osem skladb, strokovna žirija pa je izbrala dva superfinalista. Letošnji izbor so ob televizijskem voditelju Nejcu Šmitu povezovale Darja Švajger, Maja Keuc in Tinkara Kovač, pevke, ki so v minulih letih Slovenijo predstavljala na Evrosongu.

Za vstopnico na Evrosnog se je potegovalo osem skladb. Poleg Maraye in Rudija Bučarja en Figonov so se na Emi predstavili še Alya in Neno Belan, Tim Kores, Jana Šušteršič, zasedba I.C.E. Martina Majerle in Clemens.

MI


Najbolj brano