Morrissey z novim pozivom - Live Earth brez mesa

Pevec Morrissey, znan po zagovarjanju pravic živali, zahteva, da bi prihajajoči koncerti Live Earth, ki bodo opozarjali na podnebne spremembe, postali vegetarijanski. V odprtem pismu nekdanjemu ameriškemu podpredsedniku Alu Goreu, enemu od pobudnikov koncerta, je izpostavil manj izpustov ogljikovega dioksida pri prehrani rastlinskega izvora.

Pevec Morrissey, znan po zagovarjanju pravic živali, zahteva, 
da bi prihajajoči koncerti Live Earth, ki bodo opozarjali na 
podnebne spremembe, postali vegetarijanski.
Pevec Morrissey, znan po zagovarjanju pravic živali, zahteva, da bi prihajajoči koncerti Live Earth, ki bodo opozarjali na podnebne spremembe, postali vegetarijanski.  

NEW YORK > "Prodajati meso in mlečne izdelke na prireditvi, ki se bori proti klimatskim spremembam, je tako, kot bi prodajal pištole na shodu proti posedovanju orožja," je poudaril v pismu, ki ga je v sredo objavila organizacija za pravice živali Peta. V nasprotnem primeru dogodek po njegovem mnenju ne bo imel smisla, temveč bo neiskreno opozarjal na skrb za okolje.

"Vemo, da je vzreja živali za hrano poglavitni razlog za podnebne spremembe in da je sprememba v smeri veganske prehrane nujna, če se želimo boriti proti najhujšim posledicam klimatskih sprememb," je še zapisal pevec.

Gore se je pri organizaciji 24-urnega glasbenega dogodka Live Earth, ki bo 18. junija, povezal s pevcem Pharrellom Williamsom. Namen je opozoriti na podnebno problematiko pred konferenco Združenih narodov o klimatskih spremembah, ki bo konec leta v Parizu.

Koncerti, poimenovani Live Earth Road to Paris, bodo potekali na šestih celinah, na njih bo nastopilo več kot 100 izvajalcev, čeprav organizatorji še niso razkrili njihovih imen.

Gore, ki je za svoja prizadevanja proti podnebnim spremembam prejel Nobelovo nagrado za mir, je leta 2013 postal vegan, vendar je veliko manj glasen o svoji prehrani kot Morrissey. Britanski pevec namreč povsod, kjer nastopi, zahteva, da so prizorišča brez mesa.

Letošnji Live Earth koncerti bodo potekali osem let po prvem tovrstnem dogodku, katerega namen je bil širiti okoljsko ozaveščenost in izraziti zaskrbljenost za klimatske spremembe po vsem svetu.

STA


Najbolj brano