Monty Pythonom se bo pridružil Stephen Hawking

Člani legendarne britanske skupine Monty Python danes začenjajo serijo desetih nastopov v Londonu. Kot gost se jim bo pridružil britanski znanstvenik Stephen Hawking, pri čemer njegove vloge javnosti niso razkrili. Člani skupine so moči za omenjeno serijo nastopov ponovno združili po več kot treh desetletjih.

John Cleese
John Cleese 

LONDON > "Je velik oboževalec skupine, zato smo ga zaprosili, če bi se nam pridružil in odločil se je v minuti," je na ponedeljkovi novinarski konferenci dejal član skupine Eric Idle.

Idle in preostali štirje člani skupine - John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones in Michael Palin - bodo z novim projektom nastopili v londonski O2 Areni. Šesti član skupine Graham Chapman je leta 1989 umrl za posledicami raka.

Po Cleesejvih besedah bo šov vključeval različne scenografije, posebne efekte, orkester in plesalce. "Je precej bolj zapleten in spektakularen, kot smo si predstavljali, ko smo prvič brali tekste," je dodal. Vseboval pa bo tudi številne stare skeče iz televizijske serije in filmov.

Člani skupine, ki po letu 1980 niso več nastopili skupaj, so začeli sodelovati v času študija, nato pa pot nadaljevali z delom na televiziji. Leta 1969 so posneli prvo epizodo serije Leteči cirkus Montyja Pythona.

Pozneje so posneli še film Monty Python in Sveti gral, kontroverzni kultni film Brianovo življenje ter Monty Python: Smisel življenja, ki je leta 1983 v Cannesu prejel nagrado žirije.

Člani skupine so že lanskega novembra napovedali, da bodo ponovno združili moči v predstavi. Sprva so napovedali le en večer, ker pa so vstopnice zanj razprodali v rekordnih 43,5 sekunde, so se odločili občinstvu sprva ponuditi še štiri ter pozneje še pet dodatnih datumov.

STA


Najbolj brano