Moliere je hitu Čau sonček nadel funky obleko

Čau sonček, eden najprepoznavnejših hitov skupine Zmelkoow, poletju sicer izreka dobrodošlico, a tudi ob slovesu najtoplejšega letnega časa je na radijskih postajah še vedno aktualen v svoji sveži funky (pre)obleki, ki ji jo je ukrojil primorski glasbeni ustvarjalec, DJ Erik Moliere.

DJ Erik Moliere Foto: Lara Sorgo
DJ Erik Moliere Foto: Lara Sorgo

S svojo zamislijo, da bi posnel remiks pesmi Čau sonček, je DJ Erik Moliere s pravim imenom Erik Malnar prepričal pevca skupine Zmelkoow, Gogo Sedmaka. V snemalni studio sta kot posebnega gosta povabila inštrumentalnega virtuoza Boštjana Gombača, ki je v tem projektu sodeloval s klarinetom, na trobento je zaigral Boris Benčič, na saksofon Iztok Cergol, ki je dodal tudi svoj orglaški pečat in komad popeljal nazaj v 60. in 70. leta. Za bas kitaro je poprijel Erikov brat Aleksander Malnar, za bobne pa je sedel Aleš Koščak.

Nastala je zanimiva funky različica enega od paradnih konjev skupine Zmelkoow, v kateri so prisotni tako plesni kot rock ritmi. Moliere jo že v začetku poletja ponudil radijskim postajam, v juliju je to med drugim postala pesem tedna na Radiu Koper. Spletnemu poslušalstvu je na voljo na glasbenem socialnem omrežju soudcloud. ID


Najbolj brano