Mladost zveni kot violina, klavir, saksofon ...

Koncertni cikel Zvoki mladosti, za katerega skrbi Glasbena šola Nova Gorica, se je po jesenskem premoru predsinočnjim nadaljeval s koncertom Schumannovih violinskih sonat. Do konca šolskega leta bo ponudil še štiri večere komorne in vokalne glasbe.

 Schumannove sonate   sta oživila violinist Emmanuele Baldini in pianist Luca Delle Donne.  Foto: Glasbena Šola Nova Gorica
Schumannove sonate sta oživila violinist Emmanuele Baldini in pianist Luca Delle Donne.  Foto: Glasbena Šola Nova Gorica

NOVA GORICA > Schumannove violinske sonate sta v koncertni dvorani glasbene šole izvedla violinist Emmanuele Baldini in pianist Luca Delle Donne, po rodu iz Trsta. Baldini živi v Braziliji, njegov oče Lorenzo Baldini pa je profesor klavirja na tržaškem konservatoriju za glasbo - in med njegovimi študenti je bil tudi Luca Delle Donne.

Lorenzo Baldini je na Glasbeni šoli Nova Gorica v minulih dneh vodil mojstrske tečaje za mlade violiniste in v studiu pripravljal posnetke za svojo naslednjo zgoščenko. Dvojec Baldini-Delle Donne ustvarja že vrsto let, kar je bilo slišati tudi med koncertom. Romantični skladatelj Schumann je njuna skupna ljubezen, za katero ju je navdušil prav profesor Lorenzo Baldini, ki je posnel celoten Schumannov opus klavirske glasbe. Vodstvo šole je med koncertom priredilo še kratek intervju z gostoma, ki sta razkrila številne zanimive anekdote iz profesionalnega življenja.

Cikel Zvoki mladosti bo v tej sezoni ponudil še štiri koncerte. 25. januarja bosta v Coroninijevem dvorcu v Šempetru pri Gorici nastopila klarinetist Jože Kotar, solist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, in pianist Luca Ferrini, profesor na Umetniški gimnaziji Koper, oba mednarodno priznana in uveljavljena glasbenika.

V Coroninijevem dvorcu bo 8. marca nastopila Vokalno-instrumentalna skupina Ridiamo, v kateri prepeva tudi domačinka Anja Šinigoj, 10. aprila pa bo v koncertni dvorani Glasbene šole Nova Gorica nastopil mladi obetajoči saksofonist Domen Koren, ki je na lanskem Mednarodnem tekmovanju saksofonistov v Novi Gorici osvojil tretje mesto. Z njim bo nastopila pianistka Sae Lee iz Japonske.

Niz bo 25. aprila v koncertni dvorani novogoriške glasbene šole sklenil čezmejni godalni Go.Trio z gostjo, pianistko Aleksandro Pavlovič.

Vsi koncerti bodo ob 18. uri in brezplačni. NR


Najbolj brano