Mladi in stari godejo skupaj

Kulturno društvo Kraška harmonika Sežana je petkov jesenski koncert posvetilo spominu na Ludvika Žiberno (1939-2014), ustanovitelja društva in dolgoletnega predsednika zdaj že več kot stočlanskega društva.

Na prireditvi je živahno zagodel tudi  harmonikarski orkester, ustanovljen na  Žibernovo željo. Foto: Olga Knez
Na prireditvi je živahno zagodel tudi harmonikarski orkester, ustanovljen na Žibernovo željo. Foto: Olga Knez

ŠTORJE > Na koncertu v zadružnem domu v Štorjah se je zbralo veliko poslušalcev, manjkala pa ni niti Žibernova vdova Danica v spremstvu potomcev. Kot gostje so v prvem delu nastopili člani Vrhovske vaške godbe pod taktirko Jureta Prašlja.

Drugi del je bil rezerviran za člane več kot 20-članskega harmonikarskega orkestra, zasnovanega na Žibernovo željo. Ledino z orkestrom je oral Rok Tavčar, zadnje leto pa ga vodi Matic Štavar. Najmlajša članica je 10-letna Morena Lanza, najstarejša pa sta 76-letna Andro Vuga in Dušan Lango. Na prireditvi, ki jo je povezovala Tina Počkar, so nastopili še solisti Kraške harmonike Morena Lanza, Iva Guštin, Katarina Čehovin, Anže Počkar in Jan Novak, predsednik Kraške harmonike Marino Železnik pa je zbrane povabil na slovesnost ob 30-letnici društva 23. oktobra v Kosovelovem domu v Sežani. OK


Najbolj brano