Massive Attack 14. februarja v Padovi

Trip hop zasedba Massive Attack se bo prihodnje leto po petih letih opravila na turnejo po rodni Veliki Britaniji, podaljšala pa jo bo tudi v Evropo. Ob tej priložnosti bo duo predstavil povsem novo glasbo, ki bo najverjetneje na novi plošči. Svež material sta Robert Del Naja in Daddy G nazadnje izdala leta 2010 na albumu Heligoland.

Trip hop zasedba Massive Attack se bo prihodnje leto po 
petih letih opravila na turnejo po rodni Veliki Britaniji, podaljšala pa jo bo tudi v Evropo.

 Foto: Maja Pertič
Trip hop zasedba Massive Attack se bo prihodnje leto po petih letih opravila na turnejo po rodni Veliki Britaniji, podaljšala pa jo bo tudi v Evropo.  Foto: Maja Pertič

LONDON > Turnejo bosta 19. januarja začela v Dublinu, po desetih nastopih v Veliki Britaniji pa bosta nato od 7. do 26. februarja prečesala Evropo vse od danskega Koebenhavna prek italijanske Padove (14. februar) do Pariza, poroča britanski Independent.

Massive Attack veljajo za začetnike trip hopa, elektronske glasbe s poudarjenimi basi in počasnejšimi ritmi ter pogosto melanholičnimi zvoki, ki naj bi poslušalca popeljali na (glasbeni) izlet. Ta zvrst popularne glasbe se je uveljavila tudi z zasedbami, kot so Portishead, Lamb, Tricky, Morcheeba.

Prvi album Blue Lines so izdali leta 1991 pri založbi Virgin Records, na glasbeno sceno pa so prodrli zlasti s singloma Unfinished Sympathy in Safe From Harm s te plošče. Njihov prvenec si je prislužil naziv enega najvplivnejših britanskih albumov 90. let.

Zasedba je leta 2008 nastopila tudi v ljubljanskih Križankah.

STA


Najbolj brano