Maria in Carlo skupaj na odru

Na odru gledališča Ariston v Sanremu se bo nocoj, z neposrednim prenosom na prvi mreži italijanske državne televizije, pričel že 67. Sanremski festival, ki velja za enega najstarejših in najbolj uveljavljenih v svetu zabavne glasbe. Letos prinaša tudi novost - na odru bo ob priljubljenem voditelju Carlu Contiju tudi Maria De Filippi, zagotovo najbolj prepoznavni obraz konkurenčne Berlusconijeve TV mreže.

Letos prinaša tudi novost - na odru bo ob priljubljenem voditelju Carlu Contiju tudi Maria De Filippi, zagotovo najbolj prepoznavni obraz konkurenčne Berlusconijeve TV mreže.
Letos prinaša tudi novost - na odru bo ob priljubljenem voditelju Carlu Contiju tudi Maria De Filippi, zagotovo najbolj prepoznavni obraz konkurenčne Berlusconijeve TV mreže.  

SANREMO > Petdnevni festival italijanske kancone se bo z velikim finalom končal v soboto. Za zmago se bo letos potegovalo 22 in ne 20 pevcev v skupini že uveljavljenih izvajalcev ter osem mladih, še neznanih. V prvi skupini bo svojo srečo ponovno poskušal Al Bano, ki je konec lanskega leta preživel dva infarkta, italijanski in svetovni javnosti pa se bodo z novimi skladbami med drugimi predstavili še Gigi D' Alessio, Fiorella Mannoia, Marco Masini in lanski zmagovalec v kategoriji Mladi neznani izvajalci, Francesco Gabbani. V skupini uveljavljenih bo zapel tudi albanski pevec Ermal Meta.

Vsako leto Sanremski festival pritegne veliko pozornosti tudi zaradi slavnih gostov, ki na odru Aristona povedo le besedo ali dve ali zapojejo kakšno svojo pesem. Letos naj bi nastopili Ricky Martin, Tiziano Ferro, Mika, Giorgia, nogometaš Francesco Totti, škotska skupina Biffy Clyro, Britanec Rag'n'Bone Man. Sušlja pa se tudi o nastopu Stevieja Wonderja.

Prireditev je največji projekt italijanske državne TV in vsako leto pritegne številne pokrovitelje, ki globoko sežejo v žep. Letos so Sanremskemu festivalu namenili 16 milijonov evrov, šest manj kot lani in tako je Carlo Conti pred začetkom festivala dejal, da bi v Sanremo lahko povabili več znanih imen, a ni imel na voljo dovolj denarja.

Sicer pa bo voditelj za svoje delo, ki ni omejeno zgolj na vodenje, prejel 650.000 evrov. Koliko bo prejela prva dama Berlusconijeve medijske hiše Maria De Filippi ni znano, ve se le, da bo honorar namenila prebivalcem potresnega območja v Italiji.

Cena vstopnic? Za prve štiri večere so ljubitelji italijanske kancone zanje odšteli med 100 in 180 evri, precej globje pa so morali seči v žep za finalni večer - tudi do 660 evrov. A verjeli ali ne, vstopnic ni več na voljo. “Sanremo je pač Sanremo”, je nekoč dejal starosta italijanskih TV voditeljev, danes 80-letni Pippo Baudo, ki je na velikem odru znamenitega festivala kot voditelj stal kar 13-krat.

ZK, MS


Najbolj brano