Manu Chao 15. julija v Kopru

Manu Chao se po dveh letih in treh koncertih vrača v Slovenijo, tokrat v Koper. Energični Manu Chao bo 15. julija nastopil na Ukmarjevem trgu.

Manu Chao lani poleti v Briščikih, ko je obnorel večtisočglavo 
množico. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Manu Chao lani poleti v Briščikih, ko je obnorel večtisočglavo množico. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER > Vstopnice bodo naprodaj od ponedeljka na spletni strani in prodajnih mestih Eventim. Prvih 200 vstopnic bo moč kupiti po ceni 20 evrov, nato bodo v prodaji po 25 evrov.

Manu Chao je slovensko občinstvo doslej obnorel trikrat: v Ljubljani je prvič nastopil leta 2002, se po devetih letih vrnil in nazadnje jeseni 2013 spravljal množico v ekstazo na Gospodarskem razstavišču.

Na odru v Kopru bo svoje največje uspešnice odigral z zasedbo La Ventura, v kateri so njegovi glasbeni tovariši basist Jean Michel Gambeat, kitarist Madjid Fahem in bobnar David Bourguignon. Zasedba je na letošnji turneji okrepljena še z dvema pihalcema.

Njegove uspešnice - od Bongo Bongo, Politik Kills, Me Gustas Tu, Clandestino, Raining in Paradize, El Dorado, La Chinita, La Primavera, Merry Blues, Desperacido, Me llaman Call - so neke vrste glasbena podlaga številnih protestov po vsem svetu. “Pesnik zatiranih”, kot mu večkrat rečejo, si je s svojim glasbenim aktivizmom zgradil trdno bazo občinstva po vsem svetu, njegovi koncerti so vselej domala razprodani. Poliglot (govori in poje v petih jezikih) navdušuje s svojim energičnim, iskrenim nastopom ter pisano glasbeno odejo različnih žanrov, v katero obleče svoja angažirana besedila.

NR


Najbolj brano