Maček brez kitare

Legendarni Maček Muri, ki je predlani na dveh nepozabnih koncertih v Kinu Šiška praznoval tridesetletnico, je zaživel še v posebni priredbi naše uspešne skupine Perpetuum Jazzile.

 Foto: Maja Pertič Gombač
Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Iz zbirke pesmi, ki jih je napisal pesnik Kajetan Kovič, uglasbil kitarist Jerko Novak, zapela pa Neca Falk, je vokalni orkester Perpetuum Jazzile izbral dve, naslovnega Mačka Murija in Sprehod, ju prepletel in preoblekel v a cappella različico, torej brez spremljave glasbil.

In tako je zazvenel že drugi single z novega dvojnega albuma Both Sides, ki bo na prodajne police prišel oktobra, pevke in pevci pa ga bodo premierno predstavili na koncertnem spektaklu Vokal Xtravaganzza med 5. do 7. novembrom v ljubljanskem Cankarjevem domu.

K snemanju pesmi o mačku Muriju so povabili tudi Neco Falk, ki je zapela solo. Vokalni aranžma je napisal Samo Vovk, sicer glasbeni producent novega albuma. V kratkem bo na ogled še spremljevalni videospot.

Skladbe Perpetuum Jazzile so priljubljene tudi med otroki, pojasnjuje pevec Tomaž Cör: “Velikokrat od staršev prejmemo simpatične videoposnetke, ki prikazujejo njihove otroke, kako uživajo ob gledanju naših videospotov na youtubu ali plešejo ob skladbah.” Zato so se odločili, da najmlajše nagovorijo še z njim namenjeno pesmijo. “Maček Muri nas spremlja že od otroštva in je še vedno zelo priljubljen. Gre za pravo glasbeno mojstrovino, ki vsakogar spravi v dobro voljo,” še pravi pevec. AG


Najbolj brano