Ma ne že spet ... Mef

Drago Mislej Mef pripravlja četrto ploščo. Kako zvenijo novi komadi in kakšne zgodbe prinašajo, pa bo lahko drevi ob 20.15 preverilo novogoriško občinstvo.

Na nocojšnjem koncertu bo Mef predstavil tudi svoj nov 
električni bend, v katerem igrajo (z leve) Gregor Brajkovič, 
Marko Tomič in Jaša Hedžet. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Na nocojšnjem koncertu bo Mef predstavil tudi svoj nov električni bend, v katerem igrajo (z leve) Gregor Brajkovič, Marko Tomič in Jaša Hedžet. Foto: Zdravko Primožič/FPA

NOVA GORICA > “Tisti, ki so med družinsko vožnjo z avtomobilom vrteli katerega od albumov, ki smo jih posneli z bendom, so gotovo slišali z zadnjega sedeža: 'Ma ne že spet ... Mef.' Pa sem se odločil, da bo ta vzklik ravno prav za naslov nove plošče,” zgodbo, ki se skriva za imenom nove plošče, razkrije Drago Mislej Mef.

Nove pesmi je pod budnim ušesom producenta Andrea F. v studiu Hendrix na Radiu Koper posnel z dvema zasedbama. V akustičnem Narodno osvobodilnem bendu (NOB) sta že vrsto let njegova tovariša kitarist Armando Šturman in basist Gorast Radojevič, na nocojšnjem koncertu v Mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica pa bo Mef predstavil tudi nov “električni bend”. V njem so kitarist Marko Tomič, basist Jaša Hedžet in bobnar Gregor Brajkovič. “Zagotovo nam bo na pomoč priskočil še klaviaturist Jadran Ferjančič, ki je bil zraven tudi na albumu Najboljša leta, spoznali pa bomo tudi izvrsten vokal Eve Brajkovič. Gost večera, kitarist Elvis Šahbaz, pa bo predstavil album Parenzana blues,” še napoveduje Mef.

Kot pravi, bo poleg novih skladb mogoče slišati tudi uspešnice s prejšnjih plošč, ki so pravzaprav botre naslovu nove plošče. Vsi obiskovalci koncerta pa bodo prejeli tudi darilo: domov bodo lahko odnesli prvi single Padle so zastave, ki bo izšel v omejeni nakladi, namenjen bo vsem tistim, ki bodo na novogoriškem koncertu, vsi drugi pa ga bomo lahko slišali na radijskih postajah.

Že prihodnji konec tedna pa bodo lahko na svoj račun prišli tudi ljubitelji Mefove muzike v slovenski Istri: prihodnji petek namreč v izolskem Kulturnem domu pripravljajo koncert, na katerem bo Mef nove pesmi predstavil še svojemu domačemu občinstvu.

MI


Najbolj brano