Lynch si je omislil tudi svoj glasbeni festival

Kultni ameriški režiser David Lynch, ki se zadnja leta bore malo ukvarja s celovečerci, in veliko več časa posveča meditaciji in glasbi, si je omislil tudi svoj glasbeni festival. 8. in 9. oktobra bo Ace Theatre & Hotel v Los Angelesu prizorišče festivala, poimenovanega Festival of Disruption.

Kultni ameriški režiser David Lynch, ki se zadnja leta bore 
malo ukvarja s celovečerci, in veliko več časa posveča 
meditaciji in glasbi, si je omislil tudi svoj glasbeni festival.
Kultni ameriški režiser David Lynch, ki se zadnja leta bore malo ukvarja s celovečerci, in veliko več časa posveča meditaciji in glasbi, si je omislil tudi svoj glasbeni festival. 

LOS ANGELES > Na festivalu bo nastopil Robert Plant s svojo zasedbo Sensational Space Shifters, kar nekaj prostora je David Lynch namenil tudi nekaterim najbolj zvenečim imenom iz sveta kakovostnega popa in drugih podzvrsti, kot sta, denimo, St. Vincent in Rhye.

Ker pa se nezadržno približuje ura, ko bodo oboževalci kultne televizijske serije Twin Peaks po več kot 25 letih končno prišli na svoj račun - v začetku leta 2017 naj bi na televizijskih zaslonih uzrli težko pričakovano nadaljevanje Twin Peaksa - je Lynch poskrbel še za glasbeno uverturo. Na festivalu bo ena najbolj brezkompromisnih alternativnih ameriških zasedb Xiu-Xiu, ki se je že velikokrat “smukala” v naši bližini (tudi na koprskem festivalu Koperground), reinterpretirala filmsko glasbo iz Twin Peaksa, ki jo je zbrala in izdala na samostojnem albumu, v to avanturo se bo podala tudi elektro pop pevka Sky Ferreira.

Na festivalu bo prisoten tudi eden najbolj znanih obrazov Twin Peaksa posebni agent Dale Cooper (Kyle MacLachlan), gostja festivala bo še igralka Laura Dern, ki ni bila del originalne igralske zasedbe iz leta 1990, ji je pa Lynch dodelil vlogo v nadaljevanju. Na festivalu bodo predvajali še nekatere Lyncheve filme in še nikoli prikazane eksperimentalne videe. Nekaj prostora bo odmeril seveda tudi meditaciji.

BP


Najbolj brano