Lynch ne bo režiral Twin Peaksa

David Lynch je včeraj sporočil, da ne bo režiral nadaljevanja televizijske serije Twin Peaks, ki naj bi bila predvajana januarja prihodnje leto.

David Lynch je včeraj sporočil, da ne bo režiral nadaljevanja 
televizijske serije Twin Peaks, ki naj bi bila predvajana 
januarja prihodnje leto. Foto: Andraž Gombač
David Lynch je včeraj sporočil, da ne bo režiral nadaljevanja televizijske serije Twin Peaks, ki naj bi bila predvajana januarja prihodnje leto. Foto: Andraž Gombač

LOS ANGELES > "Dragi prijatelji. Showtime ni ukinil Twin Peaks. Po letu dni in štirih mesecih pogajanj sem projekt zapustil jaz, ker mi ni bilo ponujeno dovolj denarja, da bi napisal scenarij tako, kot se mi je zdelo, da je treba. Ta vikend sem začel klicariti igralce in jih obvestil, da Twin Peaksa ne bom režiral. Ni pa nujno, da to pomeni, da Showtime Twin Peaksa ne bo oživil. Ljubim svet Twin Peaksa in si želim, da bi se lahko stvari izšle drugače," je sporočil sloviti režiser na svojem facebook in twitter profilu.

Scenarij za novi Twin Peaks je spisan, pod njim sta podpisana oba izvirna avtorja, a zataknilo se je pri plačilu, poročajo ameriški mediji. Številni oboževalci kultne serije so že spisali peticijo, s katero od producenta Showtimea zahtevajo, da se dogovorijo z Lynchem.

"Današnja izjava Davida Lyncha nas je razžalostila, saj smo verjeli, da delamo z Davidom in njegovimi zastopniki na rešitvi situacije in še zadnjih nerešenih vprašanjih. Tudi Showtime ljubi svet Twin Peaksa in še naprej gojimo upanje, da ga lahko pripeljemo nazaj v vsej njegovi slavi z obema izjemnima ustvarjalcema, Davidom Lynchem in Markom Frostom, na čelu," so sporočili s Showtimea včeraj.

Na dokončen razplet dogodkov bo treba še počakati.

Zakaj Twin Peaks tudi po 25 letih še vedno buri duhove, si lahko preberete tu.

NR


Najbolj brano