Ljubezenske pesmi pod poletnim nebom

Atrij bistriškega Doma na Vidmu je na ravno prav ohlajen poletni večer minulega konca tedna napolnil glas operne pevke Christine Pugel Groeneveld. Ob klavirski spremljavi pianistke in članice zasedbe Volk folk Nine Volk je občinstvu postregla s koncertom italijanskih ljubezenskih pesmi.

Sopranistka Christine Pugel je ob klavirski spremljavi Nine Volk bistriški večer popestrila s 
koncertom ljubezenskih pesmi. Foto: Tina M. Valenčič
Sopranistka Christine Pugel je ob klavirski spremljavi Nine Volk bistriški večer popestrila s koncertom ljubezenskih pesmi. Foto: Tina M. Valenčič

ILIRSKA BISTRICA > Z repertoarjem 15 italijanskih in tudi dvema slovenskima pesmima, ki tako ali drugače govorijo o ljubezni, se je bistriškemu občinstvu predstavila sopranistka Christine Pugel Groeneveld. Uspešna operna pevka je Bistričanom že znana, saj je na bistriškem odru že nastopala. Tudi s soprogom, Bistričanom z uspešno operno kariero v Nemčiji Savom Puglom, ki je pevsko kariero začel kot prvi tenorist v moškem zboru Dragotina Ketteja.

Christine Pugel Groeneveld je sicer študirala na konservatoriju na Nizozemskem, kjer je leta 2003 diplomirala z odliko. Študij je nadaljevala na opernem oddelku visoke šole za glasbo v Weimarju v Nemčiji. Operna pevka danes poje v Teatru Dortmund, pred tem je delovala v državnem gledališču v Oldenburgu in v nizozemski operni hiši Reisopera. Nastopala je tudi na letnem Wagnerjevem festivalu v Bayreuthu. V Veliki Britaniji je odpela glavno vlogo v Puccinijevem Turandotu in glavno vlogo Santuzze v Cavallerii Rusticani Pietra Mascagnija. V Nemčiji in na Nizozemskem nastopa v recitalih in sodeluje z priznanimi koncertnimi pianisti.

Na bistriškem koncertu jo jo na klavirju spremljala domačinka Nina Volk, sicer učiteljica in korepetitorka na bistriški glasbeni šoli. Tako bistriško kot tudi širše slovensko občinstvo pa jo še bolje pozna kot članico večkrat nagrajenega in priznanega družinskega tria Volk folk, ki se ukvarja s poustvarjanjem ljudske glasbe, in v katerem Nina Volk igra oprekelj in tržaško harmoniko.

Z odločnim sopranom odpete italijanske ljubezenske pesmi so bistriško občinstvo ogrele do te mere, da so se mnogi obiskovalci strinjali, da si pod poletnim bistriškim nebom želijo več podobnih dogodkov. TMV


Najbolj brano