Lisbeth Salander se vrača na knjižne police

Svetovna uspešnica pokojnega švedskega pisatelja Stiega Larssona, trilogija Millenium, je dobila nadaljevanje. Roman Dekle v pajkovi mreži, ki ga je napisal švedski novinar David Lagercrantz, bo v slovenskem prevodu v naših knjigarnah na voljo predvidoma v prvem tednu septemba.

Uporniška hekerka Lisbeth Salander bo kmalu znova kratkočasila oboževalce trilogije Millenium.
Uporniška hekerka Lisbeth Salander bo kmalu znova kratkočasila oboževalce trilogije Millenium. 

SLOVENIJA > Po knjigah Dekle z zmajskim tatujem, Dekle, ki se je igralo z ognjem in Dekle, ki je dregnilo v osje gnezdo, ki so jih bralci po vsem svetu v minulih desetih letih pokupili v 80 milijonih izvodov, se zgodba o hekerki Lisbeth Salander in raziskovalnem novinarju Mikaelu Blomqvistu nadaljuje z Dekletom v pajkovi mreži.

Nadaljevanja uspešne trilogije se je po nenadni smrti njenega avtorja Stiega Larssona (1954-2004) lotil švedski novinar David Lagercrantz,soavtor življenjepisa nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića. Larsson je pred svojo smrtjo napisal približno 200 strani četrte knjige, vendar se je Lagercrantz odločil, da bo v njegovo zapuščino vpletel svoje zamisli.

Roman po vsem svetu uradno izide v četrtek (razen v ZDA, kjer je napovedan datum izida 1. september), in sicer v prevodih v 38 jezikov. Že danes pa je bralcem na spletu brezplačno na voljo izsek iz zgodbe v angleškem jeziku.

V Sloveniji bo knjiga izšla pri založbi Učila. V knjigarnah jo pričakujejo v prvem tednu septembra, po spletu pa že zbirajo prednaročila zanjo po ugodnejši ceni.

Spletno uredništvo


Najbolj brano