Linklater razmišlja o nadaljevanju filma Fantovska leta

Richard Linklater, režiser filma o odraščanju Fantovska leta, ki so ga snemali 12 let, razmišlja o nadaljevanju Masonove zgodbe. Ta bi bila najprej postavljena na kolidž, kjer bi gledalci lahko spremljali 20-letnega Masona in njegov vstop v odraslo dobo.

Richard Linklater, režiser filma o odraščanju Fantovska leta, ki so ga snemali 12 let, razmišlja o nadaljevanju Masonove zgodbe.
Richard Linklater, režiser filma o odraščanju Fantovska leta, ki so ga snemali 12 let, razmišlja o nadaljevanju Masonove zgodbe. 

LOS ANGELES > Režiser je bil od lanske premiere filma Fantovska leta vsaj pol leta trdno prepričan, da ga nadaljevanje ne zanima, zdaj pa, kot je dejal, v to ni več tako prepričan. "Dvajseta leta so zelo formativna," je pojasnil režiser, ki je v prvem filmu spremljal Masona od njegovega šestega do 18. leta.

O času snemanja, kot piše britanski Guardian, Linklater ni povedal nič določenega, medtem ko so se nekateri tuji portali razpisali, da naj bi razmišljal celo o trilogiji - Boyhood (Fantovska leta), Manhood in Old Manhood.

Film Fantovska leta je bil nominiran za šest oskarjev, med drugim je bil tudi v tekmi za najboljši film, nazadnje pa je zlati kipec domov odnesla le Patricia Arquette, ki je bila nagrajena za stransko vlogo.

Film velja za izjemen eksperiment. Linklater je vsako leto pred kamero zbral isto skupino igralcev in z njimi ustvarjal zgodbo o odraščanju.

STA


Najbolj brano