Letošnje Melodije morja in sonca bo najprej “osvežila” Limonada

Festival Melodije morja in sonca (MMS), ki bo julija na sporedu že 35., bo izmed 14 izvajalcev odprla Bilbi s skladbo Limonada. Štajerska glasbenica je imela namreč največ sreče pri današnjem žrebu vrstnega reda nastopajočih. Strokovna komisija je obravnavala več kot 60 prijavljenih skladb, tudi sicer je zanimanje za festival veliko.

Festival Melodije morja in sonca (MMS) bo odprla Bilbi s 
skladbo Limonada. Foto: Ramaida Osim
Festival Melodije morja in sonca (MMS) bo odprla Bilbi s skladbo Limonada. Foto: Ramaida Osim

PORTOROŽ > Na festivalu, ki bo v soboto, 4. julija, bo nastopilo 14 izvajalcev, od tega sedem vabljenih in sedem, ki jih je izbrala komisija. Na razpis je prispelo več kot 60 skladb, zato izbira nikakor ni bila lahka, je na današnji novinarski konferenci priznal umetniški vodja MMS Slavko Ivančić. Med drugim so prejeli veliko krasnih šansonov, je dodal.

Poleg Bilbi bodo nastopili še Alja Krušič, Easy, Eva Boto & Gašper Rifelj, Francesco Squarcia, Ina Shai, Katrinas, Klepač in Gustinčič KinG, Monika Pučelj, Polona Furlan, Skupina Mozaik, Šturle, Tulio Furlanič in Žiga Rustja.

Tudi piranska podžupanja Meira Hot je opozorila, da MMS ni le popestritev poletnega dogajanja, ampak "poletni festival, ki vsako leto na radijske postaje in v ušesa Slovencev pošlje kakovostno glasbo". Zaradi dejstva, da število glasbenih dogodkov, na katerih se slovenski glasbeniki lahko predstavijo širši množici, pa je Hotova ponosna, da so kljub določenim nihanjem uspeli celo dvigniti raven kakovosti glasbene produkcije festivala.

Poleg Občine Piran je partner MMS tudi RTV Slovenija, ki bo tudi tokrat poskrbela za televizijski prenos prireditve. Urednik razvedrilnega programa Televizije Slovenija Mario Galunič, ki je MMS označi za "praznik slovenske zabavne glasbe", je ob tem izpostavil, da je bil lanski festival kljub poletnemu terminu ena najbolj gledanih prireditev.

Po besedah predstojnice občinskega urada za družbene dejavnosti Lade Tancer bodo tudi letos poskrbeli, da se bodo v festivalsko dogajanje vključevali tako domačini kot obiskovalci Portoroža. V tednu pred festivalom se bodo zvrstili trije predstavitveni večeri, letošnja novost pa je, da bodo na določenih radijskih postajah tekmovalne skladbe predvajali že v tednu pred festivalom.

STA


Najbolj brano