Leonard Cohen za jesen napoveduje nov album

Legendarni kanadski pevec Leonard Cohen bo jeseni izdal svoj 14. studijski album z naslovom You Want It Darker. Vključeval bo devet novih modernih klasik, ki bodo po napovedih navdušile njegove oboževalce. Album bo izšel pri založbi Sony Music, s katero glasbenik sodeluje že več kot pol stoletja, so sporočili z založbe Menart.

Novi album z naslovom You Want It Darker bo vključeval 
devet novih modernih klasik. Foto: Maja Pertič Gombač
Novi album z naslovom You Want It Darker bo vključeval devet novih modernih klasik. Foto: Maja Pertič Gombač

LJUBLJANA > Tisti, ki so že slišali skladbe 81-letnega Leonarda Cohena, so povedali, da je album še ena glasbenikova mojstrovina, ki ne odstopa od njegove prepoznavne ustvarjalnosti.

V svoji šest desetletij dolgi karieri je Cohen nanizal vrsto uspešnic, kot so Suzanne in So Long, Marianne z njegovega prvenca Songs of Leonard Cohen ter Dance Me To The End Of Love in I'm Your Man. Čeprav prejemnik številnih glasbenih nagrad igra več inštrumentov, je njegov glavni inštrument nizek hipnotičen glas, ki je poleg melanholije, ki veje iz njegove glasbe, njegov zaščitni znak.

Cohen je bil v minulih letih zelo aktiven. Lani je izdal album z naslovom Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour, z letnico 2014 pa sta izšla studijski album Popular Problems ter koncertni izdelek Live in Dublin.

STA


Najbolj brano