Leonard Cohen ob 80. rojstnem dnevu z novim albumom?

Vsestranski glasbenik Leonard Cohen naj bi po pisanju tujih medijev prihodnji mesec izdal novi album z naslovom Popular Problems. Kot so zapisali v glasbeni reviji Rolling Stone, naj bi Cohen, rojen 21. septembra 1934, album na vinilki izdal dan po svojem rojstnem dnevu.

Vsestranski glasbenik Leonard Cohen naj bi po pisanju tujih medijev prihodnji mesec izdal novi album z naslovom Popular Problems Foto: Andraž Gombač
Vsestranski glasbenik Leonard Cohen naj bi po pisanju tujih medijev prihodnji mesec izdal novi album z naslovom Popular Problems Foto: Andraž Gombač

MONTREAL > Novi album naj bi v predgovoru za program dogodka, ki ga v poklon Cohenu organizirajo oboževalci med 7. in 10. avgustom na Irskem, razkril tudi urednik glasbenikove spletne strani Jarkko Arjatsalo: “Leonard je pridno delal na svojem prihodnjem studijskem albumu s povsem novimi pesmimi. Prosil me je, naj vam povem, da bo Popular Problems izšel konec septembra, kmalu po njegovem 80. rojstnem dnevu.”

Kot piše britanski časnik The Guardian, naj bi Arjatsalo pogosto deloval kot vez med glasbenikom in njegovim občinstvom, čeprav Cohenov predstavnik za Veliko Britanijo ni mogel potrditi izdaje novega albuma.

Poleg tega je novi album na Twitterju napovedala tudi Sylvie Simmons, ki je napisala Cohenovo biografijo I'm Your Man: The Life of Leonard Cohen: “Novi album Leonarda Cohena - da, skoraj končan in na policah v zadnjem tednu septembra, takoj po njegovem 80. rojstnem dnevu.”

Zadnji album, Old Ideas, je Cohen izdal leta 2012. Zanj je požel dobre kritike in se na glasbenih lestvicah enajst držav povzpel na prvo mesto.

STA


Najbolj brano