Leonard Cohen maja z novim albumom

Legendarni kanadski pevec Leonard Cohen bo maja izdal nov album z naslovom Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour. Na njem bo deset pesmi iz njegovega bogatega glasbenega opusa. Dve bosta novi, ostalih osem je posnel med zadnjo koncertno turnejo Old Ideas World Tour.

Legendarni kanadski pevec Leonard Cohen bo maja izdal nov album z naslovom Can
Legendarni kanadski pevec Leonard Cohen bo maja izdal nov album z naslovom Can't Forget: A Souvenir of the Grand Tour. Foto: Andraž Gombač

MONTREAL > Na novem albumu je Cohen “spojil značilen zvok svojih virtuoznih glasbenikov s svojim še nikoli tako zapeljivim glasom,” so zapisali v založbi Sony Music.

Skladbe, odpete in odigrane v živo, so bile posnete na turneji med letoma 2008 in 2013, ki je obsegala 470 koncertov v 31 državah pred štirimi milijoni oboževalcev. Med njimi so pesmi I Can't Forget, Light As the Breeze, Night Comes in Joan of Arc.

Novi sta skladbi Never Gave Nobody Trouble in Got a Little Secret. Prva, obarvana z bluesovskimi ritmi, tudi napoveduje prihajajoči album.

To bo tretji album 80-letnega pevca v kratkem času. Lani je namreč izdal studijsko ploščo Popular Problems, ki je bila pretekli konec tedna na podelitvi nagrad juno, vsakoletni slovesnosti kanadske glasbene industrije, izbrana za najboljši album leta v Kanadi. Prav tako letnico 2014 nosi tudi koncertna plošča Live in Dublin.

STA


Najbolj brano