Laibach na novo turnejo po “okupirani Evropi”

Laibach so se na turnejo po “okupirani Evropi” prvič odpravili leta 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med državami še obstajale. Turnejo bodo v letošnjem letu ponovili, pod uradnim naslovom Naše pesmi, vaše sanje 2016. Uvodni koncert bo na sporedu že nocoj v Nürnbergu, na poti po Evropi pa bodo do 14. aprila.

Laibach so se na turnejo po “okupirani Evropi” prvič odpravili 
leta 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med 
državami še obstajale. Turnejo bodo v letošnjem letu ponovili, 
pod uradnim naslovom Naše pesmi, vaše sanje 2016. Foto: Maja Pertič Gombač
Laibach so se na turnejo po “okupirani Evropi” prvič odpravili leta 1983, še v času hladne vojne, ko so meje in zidovi med državami še obstajale. Turnejo bodo v letošnjem letu ponovili, pod uradnim naslovom Naše pesmi, vaše sanje 2016. Foto: Maja Pertič Gombač

NÜRNBERG > Na turneji bo skupina predstavila tudi del programa, ki ga je izvajala v severnokorejskem Pjongjangu, dodala pa bo še nekaj novih interpretacij pesmi iz glasbenega filma Moje pesmi, moje sanje ter nekaj starejših skladb iz obdobja albuma WAT (2003). Ta je v času evropske begunske krize ponovno zelo aktualen, so zapisali v agenciji Antonov.

V sklopu turneje po, kot so jo sami opredelili, “okupirani Evropi” se bodo Laibach v četrtek ustavili v Berlinu. Njihov koncert v dvorani Haus der Kulturen der Welt sodi v sklop raznorodnih festivalskih dogodkov, ki v luči 100-letnice velike vojne tematizirajo predvsem zvočni del vojne. Dogodek je že nekaj časa razprodan. Med drugim se bodo ustavili v Koebenhavnu, Londonu, Münchnu, Stockholmu in Leipzigu.

V bruseljski dvorani Henry Le Boeuf bodo Laibach izvedli veliki samostojni koncert, na katerem se jim bo pridružil simfonični orkester RTV Slovenija pod taktirko dirigenta Simona Dvoršaka. Aranžmaje za orkester bo pripravil mlad slovenski skladatelj Anže Rozman.

STA


Najbolj brano