Kvantavtorska sabotaža na železniški postaji

Zadnje letošnje druženje ljubiteljev najbolj glasnih in rimanih kvant bo v znamenju harmonike, napovedujejo v KUD Morgan in Društvu humanistov Goriške, ki v petek ob 19. uri vabita v avlo železniške postaje Nova Gorica na pogovor z Bratkom Bibičem in na koncert zasedbe Joko in Domc.

Bratko Bibič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Bratko Bibič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

NOVA GORICA > Skozi pogovor s harmonikarjem, skladateljem in filozofom Bratkom Bibičem, ki ga pripravljajo v okviru festivala Mesto knjige, bodo obiskovalci lahko izvedeli marsikaj iz vsebine njegove monografije Harmonika za butalce.

V njej Bibič sooči poglobljen vpogled v zgodovino razvoja harmonike, njeno rabo skozi čas in prostor ter njen simbolni pomen v naši družbi kot nepogrešljiv zvočni spremljevalec vsake veselice. Z avtorjem se bo pogovarjal novogoriški glasbenik Boštjan Simon. Na predstavitvi bo knjiga na voljo po znižani ceni.

Po pogovoru bo sledil koncert lokalne skupine Joko in Domc s prijatelji. Sestavljajo jo: Jože Strel - Joko (vokal in kitara), Domen Uršič - Domc (vokal), Erik Gregorič - Erik (harmonika), Peter Šavli (solo kitara), Janez Cucek - Johnny (bas kitara) in Primož Podobnik (bobni). Njen nastop temelji na interpretaciji odraščanja človeka, ki je skozi posamezna življenjska obdobja poslušal različne zvrsti glasbe in imel različne eksistencialne probleme.

Spletno uredništvo


Najbolj brano