Kuzle na zid med ugledne meščane

Po dolgoletnih debatah bo kultni idrijski bend Kuzle končno dobil svoje mesto med uglednimi idrijskimi veljaki Jožefom Mrakom, Henrikom Freyerjem, Damirjem Fieglom, Ano Ferjančič in drugimi.

IDRIJA > Danes bodo namreč na Ahac placu svečano odkrili spominsko ploščo Še pomnite Kuzle, tovariši. Člani Dare, Buni, Iztok in Dule so nad spomenikom navdušeni in so že potrdili udeležbo na slovesnosti. Ne bodo pa ustregli želji župana, da bi odigrali komad ali dva iz svojega repertoarja, saj, kot pravijo, “nočejo pokvariti dobrega vtisa iz preteklosti, saj prsti niso več tako spretni in hitri kot nekoč.” Bo pa zato slavnostni govornik oče slovenskega punka Igor Vidmar, prihod so napovedali tudi drugi vidni predstavniki takratne punk scene. Očitno je navdušenje nad idejo nalezljivo, saj smo neuradno izvedeli, da se z občinsko upravo že dogovarjajo tudi o tem, da bi Ulico Svete Barbare preimenovali v Vahidovo ulico ... MM

Pojasnilo

Čeprav bi si kultni idrijski bend Kuzle najbrž zaslužil spominsko ploščo in svoje mesto med uglednimi idrijskimi veljaki, smo novico o njenem svečanem odkritju objavili 1. aprila, kar lahko le pomeni, da očitno niti Ulice Svete Barbare ne bodo preimenovali v Vahidovo.

Uredništvo


Najbolj brano