Kralj rokenrola živ in preoblečen

Prav kmalu, 8. januarja 2015, bo svet praznoval 80. obletnico rojstva kralja rokenrola. Slavnemu pevcu v poklon sta Anže Vrabec in Damijan Valentinuzzi pripravila deset novih aranžmajev njegovih uspešnic, ki jih je krstno zaigral Big band NOVA ob podpori bleščic slovenskega Elvisa Presleyja, predanosti tolminskega pevca Mitje Jerkiča in prelestno zibajočih 3inggirls.

Kralju rokenrola so se družno poklonili Big band NOVA, 3inggirls in Mitja Jerkič. Foto: Tomaž Semenič
Kralju rokenrola so se družno poklonili Big band NOVA, 3inggirls in Mitja Jerkič. Foto: Tomaž Semenič

BUKOVICA > Tretjo sezono desetih Glasbenih večerov v Bukovici, ki jih vzorno pripravljata Občina Renče-Vogrsko in Glasbeno društvo NOVA, je v četrtek zaokrožil prikupen poskus vnovičnega doživetja polnokrvnih pesmi Elvisa Presleyja, ki naj bi občinstvo v tem radostnem decembru nujno tudi zazibale v bokih.

Anže Vrabec, 25-letni mojster klaviatur iz Volčje Drage, že tudi hišni skladatelj Big banda NOVA, je devetim Presleyjevim pesmim spretno dal novo zvočno podobo. In tako so Also Sprach Zarathustra/See see rider, The Wonder of you, And I love you so, I'll never know, Love me tender, Don't be cruel, Blue suede shoes, Can't help falling in love with you, Suspicious minds v dvorani Kulturnega doma Bukovica bolj ali manj uspešno prebujale čase, ko je lepotec zasanjanega pogleda osvajal množice. Aranžma za American trilogy je prispeval Damijan Valentinuzzi, sicer dirigent Big banda NOVA, sestava, ki je tokrat le nekoliko preveč krčevito, premalo sproščeno in predvsem z manj svežine, temperamenta in dobre uigranosti razkazoval svojo trenutno kondicijo.

Zato pa je bil toliko bolj poskočen in razigran Mitja Jerkič, ki so ga na odru z mladostno energijo bodrile in spodbujale (sicer v malce manj natančni intonaciji) 3inggirls, sicer članice vokalne zasedbe Singgirls. Bukovškemu večeru je poseben pečat dal še obisk Oskarja Trobca, slovenskega Elvisa Presleyja iz Vrtovč pri Ajdovščini, zamudili pa ga niso niti člani letos ustanovljenega prvega slovenskega Kluba oboževalcev Elvisa Presleyja.

Dogodku, precej bolj naklonjenemu ideji o kralju rokenrola, ki s svojim slogom in glasbo živi še danes, kakor pa suverenemu poglabljanju v nove priredbe in njihove izvedbe, je praznično vzdušje dodala Anja Hrastovšek, pevka, ki študira v Celovcu, ima skupino Soul, jazz in jaz, prepeva v skupini Jazzva in v spremljevalni skupini Rebeke Dremelj.

TATJANA GREGORIČ,

Radio Koper


Najbolj brano