Koncert za vse čute

Mesec dni pred nastopom dua 2Cellos v ljubljanski Areni Stožice so vstopnice za oba njuna koncerta na največjem koncertnem prizorišču v Sloveniji že razprodane. Svetovno znani slovensko-hrvaški duo 7. in 8. aprila obljublja spektakel, ki bo osupnil vse čute.

Stjepan Hauser in Luka Šulić (desno) sta izjemno priljubljena 
tudi v deželi vzhajajočega sonca. Foto: Simone Di Luca
Stjepan Hauser in Luka Šulić (desno) sta izjemno priljubljena tudi v deželi vzhajajočega sonca. Foto: Simone Di Luca

LJUBLJANA > Koncerta dua 2Cellos - violončelistov Stjepana Hauserja in Luke Šulića - sta po besedah organizatorjev vzbudila velik interes tudi v tujini, saj v Ljubljano prihajajo obiskovalci iz vse Evrope, pa tudi iz Izraela ter ZDA.

Za oba ljubljanska koncerta je bilo prodanih več kot 20.000 vstopnic, nekaj celo v oddaljene dežele, kot so Džibuti, Japonska in Arabski emirati.

Uspešna glasbenika sta razprodala tudi celotno spomladansko turnejo s koncertoma v Milanu in Beogradu. Zadnja priložnost za doživetje 2Cellos v naši bližini v letošnjem letu tako ostaja le še koncert 2. julija v puljski areni.

Organizatorji v Ljubljani napovedujejo glasbeno-produkcijski presežek ter največji in najbolj spektakularen koncert 2Cellos v Sloveniji doslej. “Vsak koncert odigrava maksimalno dobro, ko pa so koncerti v naši regiji, čutiva še posebno napetost in odgovornost, da dava dobesedno vse od sebe,” sta povedala glasbenika.

V Stožicah bosta ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija prvič izvedla nove, še neslišane skladbe z novega albuma Score, ki izide 17. marca. Po nastopu na razprodani spomladanski turneji pa neutrudljiva glasbenika odhajata v deželo vzhajajočega sonca, kjer je novi album Score že v prodaji in kraljuje na prvem mestu japonske prodajne lestvice. 2Cellos na novem albumu Score preigravata najbolj znane skladbe za klasične in sodobne filmske ter televizijske zgodbe, pri čemer se jima je pridružil londonski simfonični orkester. NR


Najbolj brano