Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije danes v Gorici

Drevi ob 20.30 bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici v okviru 36. mednarodnega festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi nastopil Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije.

Drevi ob 20.30 bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici v 
okviru 36. mednarodnega festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi nastopil Komorni godalni orkester Slovenske 
filharmonije. Foto: Atelje Pavšič-Zavadlav
Drevi ob 20.30 bo v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici v okviru 36. mednarodnega festivala za sodobno glasbo Kogojevi dnevi nastopil Komorni godalni orkester Slovenske filharmonije. Foto: Atelje Pavšič-Zavadlav

GORICA > Solistki bosta mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst in violinistka Veronika Brecelj iz Šempetra pri Gorici. Godalni ansambel s člani Orkestra Slovenske filharmonije bo izvedel delo Per archi priznanega skladatelja Lojzeta Lebiča, staroste slovenskega skladateljskega ustvarjanja. Akademik, ki je v minulem letu praznoval osemdesetletnico, je skladbo za godalni orkester napisal leta 2009. Perspektivna Veronika Brecelj violino študira v Berlinu, v tem študijskem letu pa na izmenjavi v Gradcu. Izvedla bo zahtevni Koncert za violino v A-duru, k. 219, Wolfganga Amadeusa Mozarta. Mezzosopranistka in profesorica solopetja na ljubljanski Akademiji za glasbo Barbara Jernejčič Fürst je magistra umetnosti graške Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost. Gostuje v opernih hišah v Gradcu in na Dunaju, v Gentu in Antwerpnu, Ljubljani in Mariboru ter drugod. V njeni izvedbi bo rezijanska pesem, ki jo je v notni zapis ujel akademik Uroš Krek. Na sporedu bo Canticum resianum iz leta 1987.

STA


Najbolj brano