Kirsten Dunst se bo podala v režijo in svet Sylvie Plath

Ameriška igralka Kirsten Dunst se bo podala v režijske vode in prevzela filmsko adaptacijo romana Stekleni zvon ene najbolj vplivnih ameriških pisateljic Sylvie Plath. V filmu bo po poročanju spletnega filmskega portala Deadline.com v glavni vlogi zaigrala Dakota Fanning. Film naj bi začeli snemati v začetku prihodnjega leta.

Ameriška igralka Kirsten Dunst se bo podala v režijske vode 
in prevzela filmsko adaptacijo romana Stekleni zvon ene 
najbolj vplivnih ameriških pisateljic Sylvie Plath.  Foto: Reuters
Ameriška igralka Kirsten Dunst se bo podala v režijske vode in prevzela filmsko adaptacijo romana Stekleni zvon ene najbolj vplivnih ameriških pisateljic Sylvie Plath.  Foto: Reuters

LOS ANGELES > Roman Stekleni zvon je samo nekoliko predelana avtobiografija Plathove, v kateri se glavna junakinja zgodbe Esther Greenwood ves čas vrti okoli samomorilskih misli in želi prekiniti brezsmiselno životarjenje. Zgodba je postavljena v poletje leta 1953, ko je Esther pripravnica pri newyorški modni reviji, po vrnitvi v rodni Boston pa zapade v hudo depresijo. Roman je Sylvia Plath izdala leta 1963, štiri tedne kasneje pa je storila samomor.

Roman je sicer že bil predelan v film leta 1979, v biografski drami z istim naslovom je v vlogi Esther nastopila Marilyn Hassett.

Kirsten Dunst je v preteklosti režirala nekaj kratkih filmov, med njimi Welcome z Winono Ryder v glavni vlogi ter Bastard, v katerem je zaigral Brian Geraghty. Kot igralka pa je nazadnje nastopila v znanstvenofantastični drami Jeffa Nicholsa Midnight Special. Znana je tudi po vlogah v filmih Melanholija Larsa Von Trierja, franšizi Spider-man in Mariji Antoinetti režiserke Sofie Copolla.

STA


Najbolj brano