Kino Otok in filmske delavnice

Mednarodni filmski festival Kino Otok - Isola Cinema bo letos med 1. in 5. junijem. Pred tem pa bo konec maja in v začetku junija na sporedu dodaten program.

Projekcija filma na festivalu Kino Otok na Manziolijevem trgu 
v Izoli. Foto: Kino Otok - Isola Cinema
Projekcija filma na festivalu Kino Otok na Manziolijevem trgu v Izoli. Foto: Kino Otok - Isola Cinema

IZOLA > Med 30. majem in 5. junijem bo Kino Otok gostil TorinoFilmLab. Program FrameWork izobražuje ekipe scenaristov, režiserjev in producentov v fazi razvoja prvega ali drugega celovečernega filma. Delavnice razvoja in produkcijskih strategij bodo vodili strokovnjaki z najpomembnejših področij filmskega ustvarjanja. Prijave zbirajo na spletni strani otoških partnerjev TorinoFilmLab do 15. februarja 2016.

Od 2. do 5. junija bo vzporedno z delavnico FrameWork šest filmskih ekip - 12 filmskih ustvarjalcev in producentov - iz Slovenije, Italije in Hrvaške razvijalo nove projekte na strokovni delavnici RE-ACT. Delavnice RE-ACT spodbujajo koprodukcijsko sodelovanje med sosednjimi državami na regijski ravni. Prva od delavnic je bila lani na Hrvaškem, na mednarodnem filmskem festivalu v Motovunu. Sklad za skupni razvoj RE-ACT je pobuda Slovenskega filmskega centra, Hrvaškega avdiovizualnega centra in Avdiovizualnega sklada Furlanije Julijske krajine v sodelovanju s platformo TorinoFilmLab. Prijave zbirajo na spletni strani RE-ACT do 15. marca 2016. Izbor filmov bodo v spremstvu avtorjev prikazali tudi na Kino Otoku, ker bodo izbrane delavnice odprte tudi za širšo javnost.

Obenem Kino Otok poziva mlade filmske avtorje, da predstavijo svoje filme v sekciji Video na plaži. Svoje kratke filme lahko pošljejo do 15. marca 2016. Omejitev glede filmskih zvrsti ni, prijave zbirajo na spletni strani Kino Otoka.

Vsi, ki bi želeli kot prosotovoljci sodelovati pri izvedbi festivala, pa se lahko do 15. marca 2016 prijavijo koordinatorki prostovoljcev na elektronski naslov: maja.vidrih@isolacinema.org.

Spletno uredništvo


Najbolj brano