Kašev letni vrt ob spominih in za spomin

Z nastopom vrhpoljske trubaške zasedbe Dejga Dejga in v ritmu mešanice swinga, jazza ter elektronske glasbe zasedbe Manouche je minuli konec tedna v Ajdovščini odprl vrata 20. Kašev letni vrt. Ajdovski študentje in dijaki so ob jubileju pripravili zanimivo in kakovostno brezplačno ponudbo prireditev, s katerimi bodo popestrili avgustovske vikende.

Za uvod  20. Kaševega letnega vrta so poskrbeli člani 
vrhpoljske trubaške zasedbe Dejga Dejga. Foto: Alenka Tratnik
Za uvod 20. Kaševega letnega vrta so poskrbeli člani vrhpoljske trubaške zasedbe Dejga Dejga. Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Hiša mladih in njeno parkirišče bosta do konca avgusta ponujala dobršno mero glasbene ponudbe iz domačih in širših slovenskih logov, začinjene s kulinaričnimi popotovanji od Vipavske doline do drugih celin, športnimi in družabnimi igrami, delavnicami, predavanji, filmi in družbeno angažiranimi akcijami. In kot se za jubilej spodobi, se je prvi vikend začel s kančkom nostalgije in spomini nekdanjih vodij Kluba ajdovskih študentov na “gole in bose” začetke prireditve, ki se je v prvih letih ob jezi sosedov selila po različnih prizoriščih v Ajdovščini in enkrat gostovala celo v Vipavi. Zadnja leta se je udomačila v Hiši mladih, ki ponuja ležerno poletno kuliso pod milim nebom in celo v burji, ki je pihala minuli konec tedna. A to ni zmotilo uvodnega večera in ogrevanja z zasedbo Dejga Dejga iz Vrhpolja. Blaž Tončič, Ivo Koren, Domen Slukan, Franko Bajc, Tine Tončič, Rok Tončič, Jernej Kogoj, Primož Trošt in Matej Praček so v trubaškem melosu ogreli sprva precej zadržano občinstvo. Tako je ob mešanici swinga, jazza in elektronske glasbe skupine Manouche oživelo celo plesišče pod odrom.

V petek se bo zgodba zavrtela znova, z akcijo nameščanja stojal za kolesa po mestu in večernim koncertom skupin Avtomobili in The Tide. V soboto vabijo na zumbo in predavanje o zdravi prehrani, na turnir med dvema ognjema in ogled filma Rimska zgodba, v nedeljo pa na okuse Vipavske in koncert etno skupine Poseben gušt.

V soboto se je v Ajdovščini mudil Maček Muri družinskega gledališča Kolenc, kaševci pa so najmlajše vabili v svojo družbo tudi z delavnicami pod okriljem medobčinskega društva prijateljev mladine. Na račun so prišli kvartopirci, ki so se pomerili v briškuli. Nedelja je ponudila zgodbo o konjaku, ki sta jo z udeleženci delavnice delila Romana in Igor Razgor, večer pa je zaokrožila mlada domača blues zasedba Fox and the hounds z odličnim vokalom Tjaše Fajdiga in uigrano spremljevalno ekipo, v kateri so Mitja Sajovic, Gregor Likar, Vid Vižintin, Tomi Troha in Anže Premrl.

AT


Najbolj brano