Junija bo izšel zadnji album Franka Zappe

V začetku junija bo izšel zadnji album Franka Zappe (1940-1993), ki je nastal tik pred glasbenikovo smrtjo. Album z naslovom Dance Me This, kot piše The Guardian, sledi okoli 100 albumom Zappe. Glasbenik ga je ustvarjal z mislijo, da bi bil uporaben za moderne plesne skupine.

Frank Zappa Foto: Wikipedia
Frank Zappa Foto: Wikipedia

LOS ANGELES > Frank Zappa je umrl v starosti 52 let za posledicami raka na prostati. Po njegovi smrti je izšla vrsta posthumnih albumov. Tudi o izidu albuma Dance Me This se je že šušljalo. Že leta 2004 naj bi se pojavili neuradni posnetki z albuma, a uradne izdaje vse doslej ni bilo.

Zappa, ki je bil znan po ustvarjanju slogovno raznolike glasbe, pogosto obdelane z elektroniko, se je začel javno glasbeno udejstvovati leta 1964, ko je ustanovil skupino Mothers of Invention, v naslednjih letih pa se je razvil v kontroverznega kultnega umetnika underground rocka.

V svoji glasbi je združeval elemente jazza, R&B-ja, črnske duhovne glasbe, folka, countryja in klasike.

V 25 letih delovanja je posnel številne albume, med drugim Freak Out (1966), We're Only In It For The Money (1968) ter Sheik Yerbouti (1979), na katerem je tudi ena njegovih najbolj znanih pesmi - Bobby Brown.

Preizkusil se je tudi v režiji. Posnel je filma 200 motelov in Baby Sankes ter nekaj dokumentarcev.

STA


Najbolj brano