Jennifer Lawrence bo upodobila vojno fotografinjo

Igralka Jennifer Lawrence bo v filmu režiserja Stevena Spielberga It's What I Do: A Photographer's Life of Love and War upodobila ameriško fotografinjo Lynsey Addario.

Jeniffer Lawrence Foto: Wikipedia
Jeniffer Lawrence Foto: Wikipedia

LOS ANGELES > Pravice, da posname film o tej priznani fotografinji, ki se pogosto osredotoča na vprašanja človekovih pravic, si je v ponedeljek zagotovil Studio Warner Bros.

Pri filmu bo sodeloval tudi producent OstrostrelcaAndrew Lazar, je poročanje revije Variety povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Film bo temeljil na spominih fotografinje, ki bodo v kratkem izšli v knjigi, odlomke pa je že objavila revija New York Times. Pravice za film je Studio Warner Bros pridobil na razgreti dražbi, na kateri so se za projekt potegovali še družba Working Title Films z Reese Witherspoon, Darren Aronofsky z Natalie Portman in The Weinstein Company z Georgeom Clooneyjem in Grantom Heslovom ter Margo Robbie, ki bi fotografinjo odigrala.

Lynsey Addario, rojena leta 1973, je v svoj fotografski objektiv ujela dogajanja z vojnih žarišč, denimo v Afganistanu in Iraku, njene fotografije pa so objavljali The New York Times, The New York Times Magazine, Time, Newsweek in National Geographic. Kot članica poročevalske ekipe časnika New York Times je leta 2009 prejela Pulitzerjevo nagrado.

Igralka Jennifer Lawrence je znana iz filma Igre lakote, leta 2013 pa je dobila oskarja za najboljšo žensko vlogo v filmu Za dežjem posije sonce režiserja Davida O. Russella. S tem režiserjem trenutno snema film Joy, ki bo v kinematografih na ogled predvidoma ob božiču.

STA


Najbolj brano