Jela Krečič predstavila svoj roman v New Yorku

Slovenska novinarka, kolumnistka, filozofinja in pisateljica Jela Krečič je v četrtek predstavila svojo prvo knjigo Ni druge, ki je izšla tudi v angleščini z naslovom None Like Her. Predstavitev je bila v brooklynski knjigarni Community Bookstore v obliki pogovora s Slavojem Žižkom.

Jela Krečič in Slavoj Žižek na predstavitvi knjige v New 
Yorku Foto: STA
Jela Krečič in Slavoj Žižek na predstavitvi knjige v New Yorku Foto: STA

NEW YORK > “To je moja prva knjiga. Upam, da ena od mnogih. Knjiga je klasična romantična komedija. Glavni junak je Matjaž, ki ga zapusti dolgoletno dekle in nekdo mu predlaga, da je edini način, da jo dobi nazaj to, da si najde novo dekle. Knjiga je pač njegovo popotovanje od dekleta do dekleta v upanju, da bo nekoč našel pravo,” je povedala Jela Krečič.

“Zelo sem vesela, da je bila knjiga prevedena v angleščino, in še bolj vesela sem, da sem po Londonu, kjer sem bila prejšnji teden, dobila priložnost, da jo predstavim tudi v ZDA v New Yorku. Zadovoljna sem z obiskom, z odzivi in upam, da sem jo pospremila na dobro pot,” je povedala in dodala, da je roman delo domišljije, ki ima kot vedno neko izhodišče v realnosti.

Krečičeva je znana po ekskluzivnem intervjuju z Julianom Assangem za Delo leta 2013, njene filozofske raziskave pa se osredotočajo na filme, televizijske serije in estetiko. Svoj roman bo predstavila tudi v Washingtonu.

STA


Najbolj brano