Jackie Chan gost 17. Far East Film Festivala v Vidmu

Italijanski Videm je v pričakovanju 17. Far East Film Festivala, najpomembnejšega festivala azijskega filma v Evropi. Filmske sladokusce že v uvodu čakata pravi poslastici. V petek se bo po festivalski rdeči preprogi sprehodil eden največjih zvezdnikov svetovnega šov biznisa Jackie Chan, ki bo predstavil najnovejši film Dragon Blade. Že večer prej pa bo veliki japonski dirigent Joe Hisaishi ob svojem prvem nastopu v Italiji vodil Simfonični orkester RTV Slovenija na gala koncertu.

Jackie Chan bo občinstvu predstavil film Dragon Blade, eno 
največjih produkcij v zgodovini kitajske filmske industrije.
Jackie Chan bo občinstvu predstavil film Dragon Blade, eno največjih produkcij v zgodovini kitajske filmske industrije.  

VIDEM > V festivalskih dnevih od četrtka, 23. aprila, do sobote, 2. maja, se bo zvrstilo 70 filmov.

Občinstvo bo festivalsko dogajanje že v prvih dnevih zajemalo z veliko žlico. Tako imenovani Opening Night bo v petek postregel s hongkonškim idolom Jackiem Chanom, ki bo premierno predstavil film Dragon BladeDaniela Leeja. Gre za eno največjih produkcij v zgodovini kitajske filmske industrije. V filmu poleg Chana nastopata še Adrien Brody in John Cusack.

Far East Film Festival bo v samem uvodu ponudil azijski gala večer s slovenskim pridihom. V četrtek bo namreč v goste prišel japonski dirigent Joe Hisaishi, ki ga milijoni ljubiteljev po vsem svetu poznajo kot avtorja glasbe za velika platna. Simfonični orkester RTV Slovenija bo pod Hisaishijevo taktirko izvajal nekaj njegovih najbolj znanih. Avtor bo tudi sam sedel za klavir.

O priljubljenosti njegove glasbe priča tudi podatek organizatorjev, da so vstopnice za koncert šle za med. Tisoč, kolikor jih je bilo na voljo, so prodali v 24 urah, kupili pa so jih ne le oboževalci v Italiji, ampak tudi v Španiji, Veliki Britaniji, Franciji, Švici, Nemčiji in celo na Japonskem.

NK


Najbolj brano