Izšli bodo Hendrixovi posnetki s Curtis Knight and the Squires

V prihodnjih treh letih bodo izšle skladbe, ki jih je Jimi Hendrix med letoma 1965 in 1967 posnel kot član zasedbe Curtis Knight and the Squires.

Jimi Hendrix Foto: Wikipedia
Jimi Hendrix Foto: Wikipedia

NEW YORK > Avtorske pravice za 88 studijskih posnetkov zdaj pripadajo družinskemu podjetju Experience Hendrix, ki skrbi za njegovo dediščino, in katalogu družbe Sony Music Legacy Recordings.

Z odkupom avtorskih pravic se je končal več desetletij trajajoči spor med družino Hendrix ter podjetjem PPX Enterprises in njegovim vodjem, producentom Edom Chalpinom, ki je skladbe posnel. To pomeni, da bodo posnetki sedaj lahko v ustrezni obliki dani v javnost, je poročala revija Rolling Stone.

Med posnetki so nastop v živo iz Hackensacka v New Jerseyju decembra 1965, pa tudi posnetki, ki jih je Hendrix s Curtis Knight and the Squires napravil leta 1967, potem ko je že izšel debitantski album njegove zasedbe Jimi Hendrix Experience z naslovom Are You Experienced.

Experience Hendrix in Legacy Recordings nameravata izdati masterizirano in komentirano različico teh posnetkov v novih izdajah v naslednjih treh letih pod taktirko dolgoletnega Hendrixovega producenta Eddieja Kramerja.

Kitarist je pred vzponom do slave, kar bo deloma dokumentirano tudi v prihajajočem biografskem filmu All Is by My Side, igral ob boku glasbenikov, kot so The Isley Brothers, Little Richard in Knight. Hendrix in Knight sta s Chalpinom podpisala triletno pogodbo, da bosta snemala ekskluzivno za njegovo podjetje PPX.

Pogodba je postala izziv, ko je Hendrix izbral samostojno pot. Njegov menedžer Chas Chandler je uspel odkupiti vse tedanje pogodbe, razen pogodbe s PPX. Ko je Hendrix zaslovel, je družba izdala več posnetkov Curtisa Knighta z naslovnicami, ki so namigovale, da je bil Hendrix ključni član.

Hendrix nad temi posnetki ni bil navdušen. Ko je založba Capitol leta 1968 izdala ploščo z naslovom Jimi Hendrix Plays, Curtis Knight Sings, jo je revija Rolling Stone označila za “sramoto”.

STA


Najbolj brano