Italijanski kralj bluesa bo “pocukral” Stožice

Prihodnje leto se v Slovenijo vrača italijanski bluesman Adelmo Fornaciari - Zucchero. V dvorani Stožice bo nastopil 8. oktobra 2016.

Adelmo Fornaciari - Zucchero Foto: /
Adelmo Fornaciari - Zucchero Foto: /

LJUBLJANA > Prihajajoče leto bo za novopečenega 60-letnika prav posebno. Septembra bo namreč Zucchero s kar desetimi zaporednimi koncerti zavzel veronsko areno, pri nas pa bo 8. oktobra razširil bluesovsko vročico še po ljubljanski dvorani Stožice. Vstopnice za koncert bodo naprodaj že od 4. novembra na www.eventim.si in na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Zucchero je eden redkih italijanskih glasbenikov, ki se lahko pohvali z mednarodno prepoznavnostjo. V več kot 30-letni karieri je izdal 24 albumov, prodal več kot 60 milijonov plošč po vsem svetu, prejel številne nagrade, ter si prislužil celo nominacijo za prestižno nagrado grammy. Uspehe je žel tudi v duetih s svetovno uveljavljenimi glasbeniki, kot so Sting, Luciano Pavarotti, B.B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton, Bono in Joe Cocker.

Pri nas je Zucchero nazadnje navdušil leta 2011, ko je v ljubljanskih Križankah predstavil svoj 11. studijski album Chocabeck. Ali bo do naslednjega snidenja zares izdal novo ploščo, kot je slišati, še ni potrjeno, vsekakor pa je 8. oktobra v Stožicah pričakovati večer čistokrvnega bluesa, sladkih presenečenj in legendarnih uspešnic, kot so Baila morena, Il Volo, Diamante, Senza una donna ...

Spletno uredništvo


Najbolj brano