Iskrena in pretresljiva freska tesnob sodobnega človeka

Halvarjeva noč, v kateri blestita Mirjana Karanović in Ermin Bravo, živi že enajsto sezono. Največkrat nagrajena predstava v zgodovini bosansko - hercegovskega gledališča bo v nedeljo gostovala v Kopru.

Mirjana Karanović in Ermin Bravo bosta v predstavi Helverjeva noč v nedeljo nastopila na odru Gledališča Koper.
Mirjana Karanović in Ermin Bravo bosta v predstavi Helverjeva noč v nedeljo nastopila na odru Gledališča Koper. 

KOPER >Sodobni poljski dramatik Jaroslaw Swierszcz, ki piše pod psevdonimom Ingmar Villqist (1960) je dramo postavil v Nemčijo, v čas razcveta nacizma.

V siromašni mestni četrti, v kateri je prav vse vzrok ali posledica nasilja, živita umsko zaostali mladenič Helver (Ermin Bravo) in njegova v usodo vdana rejnica Karla (Mirjana Karanović). Ideologija zla s svojo zunanjo pojavnostjo prevzame tudi Helverja in manifestira tudi v odnosu med njim in Karlo. V noči, ko nacisti likvidirajo vse, ki blatijo čisto nemško raso, ti potrkajo tudi na njuna vrata. Villqistova drama v režiji Dina Mustafića zelo iskreno, intimno in pretresljivo govori o vseh tesnobah sodobnega človeka. Predstava je doslej prejela 20 nagrad na domačih in tujih festivalih - tako za igralske dosežke Mirjane Karanović in Ermina Brava kot predstavo v celoti - in v dobrem desetletju postala zaščitni znak Kamernega teatra 55. Na odru koprskega gledališča bo gostovala v nedeljo ob 20. uri.

MI


Najbolj brano