Išče se prvi v gledališču

Obdobja začasnega vodenja bo v novogoriški gledališki hiši kot kaže kmalu konec. Vršilka dolžnosti direktorice, Neda Rusjan Bric, je potrdila, da se bo na pred dnevi objavljen razpis, ki se izteče čez dobra dva tedna, prijavila.

Neda Rusjan Bric Foto: STA
Neda Rusjan Bric Foto: STA

NOVA GORICA > Po odhodu Jožka Čuka z mesta direktorja, ki je sledil razburkanemu in konfliktnemu dogajanju v gledališki hiši, je ministrstvo poleti že objavilo razpis za izbiro direktorja. V politični nedorečenosti, ki je spremljala parlamentarne volitve, niso izbrali nikogar in za vršilko dolžnosti direktorice imenovali režiserko in igralko Nedo Rusjan Bric, ki je bila med prijavljenimi kandidati.

Za mesto se bo potegovala tudi tokrat. “Glede na to, da imamo v gledališču veliko dela, je priprava na še en razpis naporna, a druge možnosti ni. Če se ne prijavim, je moje dosedanje delo nesmiselno,” je povedala Rusjanova, ki se kljub vsemu veseli, da bo konec začasnega mandata. Negotovost namreč ne koristi nikomur, še posebej moteča pa je v gledališču, razmišlja Rusjanova: “Pri nas moramo načrtovati ne le mesece, ampak leta vnaprej. Dogovori z režiserji za leto 2016 so, denimo že sklenjeni, dogovarjamo se za leto 2018,” razlaga Rusjanova, ki pravi tudi, da so se razmere v SNG umirile in ustalile.

Na razpisu pred slabega pol leta so se za mesto direktorja poleg Rusjanove potegovali še štirje kandidati. VH


Najbolj brano