V katerih filmih je Robin Williams pustil neizbrisen pečat?

Šerifovi pomočniki okrožja Marin v Kaliforniji severno od San Francisca so v ponedeljek okrog poldneva odgovorili na nujni klic o nezavestnem moškem, ki ne diha in v hiši v kraju Tiburon odkril mrtvega 63-letnega slavnega komika Robina Williamsa.

 Foto: Vir: Huffington Post
Foto: Vir: Huffington Post

SAN FRANCISCO > Šerifov urad sumi, da je šlo za “zadušitev po samomoru”.

Soproga oziroma vdova Susan Schneider je sporočila, da je izgubila moža in najboljšega prijatelja, svet pa enega najbolj priljubljenih umetnikov in čudovitega človeka.

“Družina prosi za spoštovanje zasebnosti v času žalovanja, ljudje pa naj se ga spominjajo po neštetih trenutkih smeha in veselja, ki jih je dal milijonom po svetu,” je sporočila vdova.

Dobitnik oskarja za vlogo učitelja v filmu Dobri Will Hunting iz leta 1997, v katerem je zaigral skupaj z Mattom Damonom, se je zadnja leta ponovno spopadal z odvisnostjo od alkohola in depresijo.

O tem se je pošalil na njemu lasten način, ko je dejal, da je šel na rehabilitacijo v gorice, da si pusti odprte vse možnosti.

Robin Williams se je rodil leta 1951 v Chicagu in se kot komik poskusil najprej pred svojo mamo z oponašanjem babice. Uspeh ga je vzpodbudil, da je nadaljeval z igranjem v srednji šoli in kasneje na Julliardu v New Yorku, kjer ga je učitelj John Houseman vzpodbudil naj se poda med komike.

Med zvezdnike se je začel prebijati z vlogo v seriji Mork&Mindy, kjer je konec 70. in v začetku 80. let prejšnjega stoletja igral vesoljca, ki pride na zemljo s planeta Ork ter spozna privlačno zemljanko Mindy (Pam Dawber), s katero imata potem veliko zabavnih dogodivščin.

V bogati igralski karieri je kasneje nizal uspehe s filmi, kot so Dobro jutro ,Vietnam, Očka v krilu (Mrs. Doubtfire), Društvo mrtvih pesnikov, Popaj, Kljuka, Jumanji, Awakenings, Življenje po življenju, Prebujenje in številnimi drugimi.

Poleg oskarja za stransko moško vlogo v filmu Dobri Will Hunting, je Williams prejel še tri nominacije za isto nagrado v kategoriji glavnih moških vlog. V svoji karieri je dobil tudi štiri zlate globuse, dve glasbeni nagradi grammy in dve televizijski nagradi emmy.

Številni zvezdniki so se na Twitterju odzvali na Williamsovo smrt: http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/12/robin-williams-dead-twitter_n_5670644.html?utm_hp_ref=uk

Huffington Post je objavil tudi 20 najbolj duhovitih Williamsovih izjav:

http://www.huffingtonpost.co.uk/2014/08/12/robin-williams-dead-funniest-quotes-oneliners_n_5670611.html?utm_hp_ref=uk

STA, NR


Najbolj brano