Hrupno, živahno, pisano in - razprodano!

Na tolminskem Sotočju bodo poleti spet doneli festivali MetalDays, Punk Rock Holiday in Overjam International Reggae Festival, prvič pa se jim bo pridružil festival MotörCity, ki bo sklenil sezono, so včeraj napovedali na predstavitvi v Ljubljani.

Razvpiti Marilyn Manson bo na tolminskem Sotočju 24. julija 
predstavil album Say 10, ki izide letos.
Razvpiti Marilyn Manson bo na tolminskem Sotočju 24. julija predstavil album Say 10, ki izide letos.  

LJUBLJANA > “Festival MotörCity bo namenjen dobremu bluesu in rocku,” je v Kinu Šiška poudaril Boban Milunović, kibdi tudi nad festivaloma Metaldays in Overjam. Napovedal je, da bodo na festivalu MotörCity med 24. in 27. avgustom nastopili Chris Thomas King, Hans Theessink & Terry Evans, Henrik Freischlader, Prismojeni profesorji bluesa in drugi. Eden od kupcev festivalske vstopnice se bo s Sotočja odpeljal s posebno trofejo nenavadne nagradne igre - z unikatnim “custom vintage” motociklom.

Še prej se bodo zvrstili festivali, ki so si že zgradili sloves tako med domačimi kakor tujimi poslušalci. Med 23. in 29. julijem bo na peto izdajo MetalDays prišlo več kot 110 nastopajočih, med njimi Marilyn Manson, Amon Amarth, Opeth, Doro, Iced Earth in drugi. “Festival je bil vsakič razprodan, kar pričakujemo tudi letos,” je dejal Milunović.

Bliskovito hitro so že pošle vstopnice za sedmi festival Punk Rock Holiday, na katerem bodo med 8 . in 11. avgustom nastopili The Offspring, Pennywise, Propagandhi, Anti Flag, Less Than Jake, Ignite, The Toy Dolls in drugi. Vstopnice pa so razprodali, še preden so sploh oznanili imena nastopajočih, je poudaril predstavnik organizatorjev Andrej Sevšek: “Lani je bil festival razprodan marca, letos pa smo ga v samo desetih urah. Festival bo ostal v sedanjih mejah, nočemo ga širiti, pa čeprav vidimo, kako veliko zanimanja je med obiskovalci. A slovenskih je samo deset odstotkov - prav zaradi hitre prodaje vstopnic. Mi žal nismo vajeni vstopnic kupovati eno leto prej.”

Med 16. in 19. avgustom bo na Sotočju že šestič rajal Overjam International Reggae Festival, na katerem bosta nastopila tudi Freddie McGregor z Jamajke in mednarodno priznani italijanski glasbenik Alborosie.

Živahno dogajanje na Sotočju je v imenu gostiteljske občine pozdravila Mateja Leban iz Lokalne turistične organizacije Sotočje Kobarid - Tolmin.

Včeraj so napovedali še festival Winter Days of Metal, ki bo obiskovalce med 19. in 25. marcem ogreval v Bohinjski Bistrici. Nastopili bodo Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake, Belphegor, Rotting Christ, Draconian in drugi.

AG


Najbolj brano