Hrup obetavnih mladcev in starih mojstrov

Drevi bo na Sotočju spet zadonel festival Tmin Rock, tokrat zasnovan kot uvodni - in zelo hrupen - akord slavnejših MetalDays.

Po več letih bo v Tolminu drevi spet nastopila  skupina Demolition Group. Foto: Primož Korošec
Po več letih bo v Tolminu drevi spet nastopila skupina Demolition Group. Foto: Primož Korošec

TOLMIN > Festival Tmin Rock bo tokrat odjeknil drugič in je tako najmlajši med šestimi festivali na tolminskem Sotočju. Letos ga organizirata agencija Kurz Rock Vibe in Zveza Mink Tolmin, znani po festivalih Overjam in Sajeta. Nocojšnji rafal koncertov sta poimenovali Tmin Undercover Rock in ga zasnovali kot ogrevanje v večje in slavnejše MetalDays.

Najprej se bodo zvrstile tri skupine, ki jih je izbrala strokovna festivalska komisija.

Ob 17. uri bo zabavo odprla štiričlanska idrijsko-cerkljanska skupina Prince Dopey, katere poslanstvo je obujanje starega rocka in hard rocka. S prav tako petinštiridesetminutnimi nastopi se bosta predstavili še Guilty of Joy, katere člani prihajajo iz Litije, Ljubljane, Hotemaze in Mace, srečujejo pa se v Kranju, ter Seul Océan, ki se v Rovtah navdihuje pri post rocku, metalu in progressivu. Ob 19.15 bo nastopil Stray Train, hišni bend Ljubljana Blues Projecta, ki preigrava glasbo bendov ZZ Top, Cream, Deep Purple, Aerosmith ...

Ob 20. uri se bodo na tolminski oder po enem letu vrnili reški Art Knockout (Judas Priest Tribute Band), uro zatem pa bodo nastopili srbski Band X (AC/DC Real Tribute Band). Ob 22. uri bodo na oder prigrmeli sloviti Demolition Group, ki so letos udarili z novim albumom Zlagano sonce, opolnoči pa bo čas za Metallica Real Tribute Band iz Srbije. Zabavo bo ob enih zjutraj sklenila Strenght Pantera Tribute Band, v kateri se bratijo Zagrebčani, ki se že od najstniških let navdušujejo nad teksaškim bendom Pantera.

AG


Najbolj brano