Haneke bo spomladi snemal na severu Francije

Avstrijski filmar Michael Haneke bo na severu Francije spomladi snemal film z naslovom Happy End. Film se bo osredotočal na družino, naslonil pa se bo tudi na migrantsko krizo.

Avstrijski filmar Michael Haneke bo na severu Francije 
spomladi snemal film z naslovom Happy End. Foto: Jean-Paul Pelissier
Avstrijski filmar Michael Haneke bo na severu Francije spomladi snemal film z naslovom Happy End. Foto: Jean-Paul Pelissier

CALAIS > Kot so sporočili iz regionalne organizacije Pictanovo, ki pomaga pri produkciji, je Haneke z ekipo jeseni obiskal Calais, kjer je iskal primerne lokacije za snemanje.

Čeprav izbira lokacije namiguje na film, ki bi se lahko pretežno ukvarjal z migranti, po besedah predstavnice Pictanova ta tematika ni v ospredju.

V filmu bo režiser ponovno sodeloval z Jean-Louisom Trintignantem in Isabelle Huppert, ki sta nastopila tudi v z zlato palmo nagrajenem Hanekejevem filmu Ljubezen (2012). S Huppertovo je režiser sodeloval še v Učiteljici klavirja (2001) in Času volka (2002).

Haneke se je oktobra pridružil akciji 5500 filmarjev, med katerimi so bila tudi imena, kot sta Juliette Binoche in Michel Hazanavicius, ki so Evropo pozvali, naj "opravi svojo nalogo" v zvezi z begunci.

STA


Najbolj brano