Glasba za vse okuse

Konec tedna so na Bevkovem trgu ponovno zaigrali lokalni glasbeniki. V petek je nastopila rokenrol zasedba Primarna, v soboto pa narodnozabavni Briški kvintet. Poletne prireditve v Novi Gorici se v petek selijo na novo prizorišče - na ploščad za mestno hišo.

Primarna Foto: David Verlič
Primarna Foto: David Verlič

NOVA GORICA > Leta 1989 ustanovljena novogoriška skupina Primarna je konec lanskega leta v deloma spremenjeni postavi, a z nič manj delovne vneme izdala novo ploščo Ven it v mesto, s katero so v petek na Bevkovem trgu nagovarjali ljubitelje rokenrola, ki so z zanimanjem prisluhnili njihovim sporočilnim besedilom. Ustanovna člana Božidar Batistič (vokal, akustična kitara, orglice) in Leon Ukmar (električna kitara, vokal) ter Dejan Brilj (bas kitara) in Borut Ožbot (bobni) so v uro in pol trajajočem nastopu tako zatresli mesto ne samo z avtorskim rokenrolom zadnje plošče, ampak tudi z materialom s prvenca Provokator.

Sobotni večer pa je bil povsem drugače obarvan, saj so na trgu nastopili člani Briškega kvinteta, ki skupaj ustvarjajo dobri dve leti. Pet mladih glasbenikov in trije vokalisti so v dvournem koncertu dokazali, da skorajda edina goriška narodnozabavna zasedba, ki je bila za svojo glasbo tudi že večkrat nagrajena, ni od muh. Z otvoritveno Na Golici, vsem znano Slovenija, od kod lepote tvoje in drugimi slovenskimi uspešnicami narodnozabavne glasbe so na ples vabili poslušalce, obenem pa so zaigrali tudi nekaj svojih avtorskih pesmi, ki naj bi prihodnje leto izšle na njihovem prvencu.

Prihodnji petek, ko bodo nastopili Fake Orchestra, se poletne prireditve v Novi Gorici za slab mesec selijo na ploščad za mestno hišo, kjer se v soboto že začenja dvotedenski Letni kino Silvana Furlana.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano