Giorgio Moroder pripravlja disco muzikal

Eden od pionirjev sintetizirane plesne glasbe Giorgio Moroder je razkril, da pripravlja t. i. disco muzikal. Kot je dejal, bo v predstavi z disco glasbo uporabil pet svojih skladb in nekaj novejših, scenarij pa bo prepustil producentu Haraldu Kloserju, ki bo po njegovem mnenju "zagotovo prišel na dan s sijajno zamislijo."

Giorgio Moroder v mladih letih
Giorgio Moroder v mladih letih 

NEW YORK > Zaenkrat si želijo z muzikalom prodreti v manjša ameriška gledališča, zato, kot piše britanski BBC, o gostovanju na Broadwayu še ne razmišljajo.

Moroder je kariero začel v 60. letih minulega stoletja in je bil eden prvih glasbenikov, ki so za ustvarjanje plesnih beatov in melodij uporabili sintetizatorje. Zaslovel je v obdobju disca, ko je sodeloval z Donno Summer, med drugim pri uspešnici Love to Love You Baby. Pozneje je sodeloval z glasbeniki, kot so David Bowie, Kylie Minogue in dvojec Daft Punk.

Izdal je več albumov, nekatere pod imenom Munich Machine, in nekaj uspešnic iz 80. let, kot so Call Me v izvedbi Blondie in znamenito Take My Breath Away iz filma Top Gun v izvedbi zasedbe Berlin. Za slednjo je prejel tudi oskarja.

STA


Najbolj brano