George R. R. Martin napoveduje grenko-sladki konec

Avtor serije zbirke Pesem ledu in ognja George R. R. Martin je napovedal, da se nova, šesta knjiga iz serije, ki jo je uvedlo delo Igra prestolov, ne bo sklenila z grozljivo apokalipso. Konec bo po njegovih besedah grenko-sladek, je poročal britanski The Guardian.

Eden najbolj priljubljenih likov televizijske nadaljevanke Igra 
prestolov Tyrion Lannister
Eden najbolj priljubljenih likov televizijske nadaljevanke Igra prestolov Tyrion Lannister 

LONDON > Martin trenutno zaključuje šesto knjigo iz serije, z naslovom The Winds of Winter (Zimski vetrovi). Martin je o koncu knjige spregovoril za ameriški časnik Observer. Kritik Sean T. Collins ga je vprašal, ali bo na koncu dela vse izgubljeno v nekakšni grozljivi apokalipsi, Martin pa je to zanikal.

Povedal je, da je znano, kako močno je nanj vplival Tolkien. Še posebej mu je všeč konec Gospodarja prstanov: "Zaključi se z zmago. A ta zmaga je grenko-sladka."

George R. R. Martin je prvo knjigo iz serije Pesem ledu in ognja z naslovom Igra prestolov izdal leta 1996. Delo je dobilo še štiri nadaljevanja, zdaj prihaja šesti del. Avtor je napovedal, da bo serijo sestavljalo sedem knjig. Po seriji Pesem ledu in ognja HBO snema priljubljeno televizijsko nadaljevanko Igra prestolov.

STA


Najbolj brano